İstifa Eden Koramiral Atilla Kezek: Dönmek Yok - Son Dakika
Güncel

İstifa Eden Koramiral Atilla Kezek: Dönmek Yok

İstifa Eden Koramiral Atilla Kezek: Dönmek Yok

Görevlerinden istifa eden Koramiral Atilla Kezek ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Teknik Başkanı Tuğamiral Örgüç, "Kararlıyız, geri dönmeyiz." dedi.

15.10.2013 11:40  Güncelleme: 15:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Deniz Kuvvetleri'nin 'kara kutusu' olan Kurmay Başkanı Koramiral Atilla Kezek ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Teknik Başkanı Tuğamiral Sami Örgüç, Balyoz kararlarına tepki olarak görevlerinden istifa etti.

GELECEĞİN DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANI

Vatan'dan Levent İçgen'in haberine göre, geleceğin Deniz Kuvvetleri Komutanı olarak gösterilen Kezek'in, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda, gizlilik dereceli dosyalar ve personel dosyaları dahil olmak üzere tüm evrakları imzalama yetkisi bulunuyor.

VERİLEN EN CİDDİ 2. TEPKİ

Donanmanın tüm gizli bilgilerine vakıf olan Kezek'in istifası, bu yıl 29 Ocak'ta emekli olan Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner'den sonra Deniz Kuvvetleri'nde tutukluluklara verilen ikinci en ciddi tepki mesajı oldu.

ÜNSAL VE YÜREKLİ DE BALYOZ MAHKUMU

Yargıtay 9. Dairesi, 361 sanığın yargılandığı "Balyoz" davasında 237 sanık için verilen kararları onamış, 88 sanığın mahkumiyet kararını ise bozmuştu. Denizcilerden mahkumiyeti onanan muvazzaf komutanlar arasında Donanma Komutan Yardımcısı Tuğa. Ali Sadi Ünsal ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Lojistik Başkan Yardımcısı Tuğa. Şafak Yürekli de bulunuyor.

"KARARLIYIZ, GERİ DÖNÜŞ YOK"

Vatan'ın haberine göre, Kezek ve Örgüç, Yargıtay'ın 9 Ekim'deki Balyoz kararının ardından istifalarını sundu. Kezek'in "Bizim yerimiz onların yanıydı" diyerek, hüküm giyen arkadaşlarına destek çıktığı öğrenildi. İki komutan da Karargah'ın "istifa etmeyin" çabalarına "Kararlıyız, geri dönmeyiz" yanıtını verdi.

İSTİFA, ZİNCİRİ KOPARDI

Deniz Kuvvetleri Komutanı Bostanoğlu, 2015'in 30 Ağustos'unda görevi bırakacak. Bostanoğlu'ndan sonra en kıdemli isim olarak Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele geliyor. Ancak Kösele, Askeri Casusluk davasında yargılanıyor. Kösele'den sonra 2015 yılında "koramirallik" rütbesinde 4 yıllık görev süresini doldurabilecek başka bir amiral bulunmuyor. İşte bu noktada 2016 yılında oramiralliğe terfi alması beklenen Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Kora. Atilla Kezek'in, teamüllerin aksine bir yıl erken Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na atanması bekleniyordu.

YENİ İSTİFALAR GELEBİLİR

İki komutan dışında şu ana kadar Karargah'a ulaşmış yeni bir istifa dilekçesi olmadığı öğrenildi. Ancak yeni istifaların gelebileceği öngörülüyor. Kezek ve Örgüç'ün istifa etmesinin ardından tutukluluklar nedeniyle büyük darbe yiyen Deniz Kuvvetleri komuta kadrosunda terfi ve atama zinciri yeniden koptu. Geçen ağustos ayında gerçekleşen YAŞ'ta (Yüksek Askeri Şura), Deniz Kuvvetleri'nde vekaleten yürütülen komutanlıklara atamalar yapılmış ve boşluklar doldurulmuştu.

112 DENİZCİ TUTUKLU

TSK'da geçen yılın verilerine göre 253 subay tutuklu. Bunun 112'si Denizci. İki oramiral kadrosu olan Deniz Kuvvetleri'nde bu yıl sadece Bülent Bostanloğu oramiral kadrosunda bulunuyor. Kezek'in istifasından sonra ise 5 koramiral kadrosu olan komutanlıkta, 3 koramiral kaldı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel İstifa Eden Koramiral Atilla Kezek: Dönmek Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kulu'da hareketsiz bulunan 20 günlük bebek kurtarılamadı
    15:54 Kulu'da hareketsiz bulunan 20 günlük bebek kurtarılamadı

    Konya'nın Kulu ilçesinde annesi tarafından hareketsiz bulunan 20 günlük bebek, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bebeğin ölüm sebebi Ankara Adli Tıp Kurumu tarafından belirlenecek.

  • Konya Bozkır'da Okul Servis Araçları Denetlendi
    15:54 Konya Bozkır'da Okul Servis Araçları Denetlendi

    Bozkır ilçesinde Bozkır Trafik Jandarması, Bozkır Trafik Polisi ve Bozkır İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevlileri tarafından okul servislerine yönelik kontroller yapıldı. Denetlemelerde ilçe merkezine taşımalı eğitim yapan 32 okul servis aracı ve sürücüsü Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği kapsamında incelendi ve denetim formu tanzim edildi. Kontrollerin devam edeceği bildirildi.

  • Trabzon Of'ta İlk ve Ortaokul Öğrencilerine Akıl ve Zeka Oyunları Yarışması Düzenlendi
    15:53 Trabzon Of'ta İlk ve Ortaokul Öğrencilerine Akıl ve Zeka Oyunları Yarışması Düzenlendi

    Trabzon'un Of ilçesinde ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenen 6. Akıl ve Zeka Oyunları, İsmail Yıldırım İlkokulu'nda final müsabakalarıyla sona erdi. Kaymakam Yiğit Yaşar Demirer, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu ve 28 Şubat İlkokulu Müdürü Abdullah Hacıömeroğlu, dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti. Dereceye giren öğrenciler, il elemelerine katılmaya hak kazandı.

  • Konya'da Zirai İlaçlama Yapan Kişi Zehirlenerek Hastanelik Oldu
    15:52 Konya'da Zirai İlaçlama Yapan Kişi Zehirlenerek Hastanelik Oldu

    Konya'nın Karapınar ilçesinde bir kişi, rüzgarlı havada tarlasında zirai ilaçlama yaparken zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan kişi, Karapınar Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Mersin'de PTT 52. Balkan Ülkeleri Postacı Yürüyüş Yarışması Bölge Seçmeleri Gerçekleştirildi
    15:50 Mersin'de PTT 52. Balkan Ülkeleri Postacı Yürüyüş Yarışması Bölge Seçmeleri Gerçekleştirildi

    Mersin'de düzenlenen PTT 52. Balkan Ülkeleri Postacı Yürüyüş Yarışması Bölge Seçmeleri'ne 124 personel katıldı. Yarışmalarda erkekler ve kadınlar kategorisinde dereceye girenler Türkiye Geneli Eleme Yarışması'na katılma hakkı kazandı. Mersin PTT Başmüdürü Recep Öztürk, etkinliğin sosyal dayanışmayı arttırdığını ve sportmenlik ruhunu geliştirdiğini belirtti.

  • İsrail'in Lübnan'a düzenlediği hava saldırılarında bir sivil yaralandı
    15:48 İsrail'in Lübnan'a düzenlediği hava saldırılarında bir sivil yaralandı

    Lübnan'ın doğusuna ve güneyine düzenlenen İsrail hava saldırılarında bir sivil yaralanırken, çok sayıda ev yıkıldı.

  • Karabük'te kaza yapan otomobil sitenin duvarında asılı kaldı
    15:48 Karabük'te kaza yapan otomobil sitenin duvarında asılı kaldı

    Karabük'ün Şirinevler Mahallesi'nde meydana gelen trafik kazasında, 78 AZ 229 ve 54 AIT 676 plakalı otomobiller çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle savrulan 78 AZ 229 plakalı otomobil, çevredeki bir sitenin bahçe duvarında asılı kaldı. Kazada yaralanan olmazken, olay güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.


Advertisement