İstifa Eden Yunan Savunma Bakanı Kammenos, Türkiye'ye Gönderme Yaparak Veda Etti - Son Dakika
Güncel

İstifa Eden Yunan Savunma Bakanı Kammenos, Türkiye'ye Gönderme Yaparak Veda Etti

Dün İstifa eden Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, Kardak adalarına havadan çelenk attı. Kammenos, geçen yıl aynı eylemi yapmak istemiş, Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı bu girişimi engellemişti.

14.01.2019 10:14  Güncelleme: 10:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstifa eden Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, helikopterle Kardak adalarına uçtu ve havadan çelenk attı. Sosyal medya hesabında "Son sahne" diye bu anı paylaşan Kammenos, geçen yıl benzer girişimde bulunmuş ve TSK Bakan'ı adaya yaklaştırmamıştı.

"SON SAHNE"

Yunanistan Savunma Bakanı ve hükümetin ortağı Bağımsız Yunanlar Partisi (ANEL) Başkanı Panos Kammenosi, istifa ettiğini ve koalisyon hükümetinden ayrılacaklarını açıklamıştı. İstifa duyurusunun ardından Bakan Kammenos, askeri bir helikoptere binerek Kardak adalarına uçtu. Adalara havadan çelenk atan Kammenos, görüntüleri sosyal medya hesabından yayınladı. Kammenos açıklamasında, "Yolculuğumuz başladığından bu yana son sahne" ifadelerini kullandı.

İstifa Eden Yunan Savunma Bakanı Kammenos, Türkiye'ye Gönderme Yaparak Veda Etti

TÜRKİYE'DEN MEHTERLİ CEVAP

Geçen yıl Kardak'a çelenk atmak için Yunan hücumbotu ile gelen Kammenos Kardak'a çelenk bırakmak istemişti. Yapılan ikazın ardından Yunanistan Heyeti, gerginlik yaşanmadan Türk karasularını terk etmişti. Kendi karasularına çekilen yunan askerine Türk Sahil Güvenlik ekipleri telsizden mehteran hücum marşı ve İzmir marşını dinletmişti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Sahil Güvenlik Komutanlığımız gereğini yerine getirmiştir" ifadelerini kullanmış, konuyla ilgili olarak TSK'dan yapılan açıklamada ise, "Türk Silahlı Kuvvetleri ülkemizin ve milletimizin uluslararası hukuk ve anlaşmalardan kaynaklanan hak ve menfaatlerini azim ve kararlılıkla korumaya devam etmektedir" denilmişti.

İstifa Eden Yunan Savunma Bakanı Kammenos, Türkiye'ye Gönderme Yaparak Veda Etti
Panos Kammenos
İstifa Eden Yunan Savunma Bakanı Kammenos, Türkiye\'ye Gönderme Yaparak Veda Etti
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İstifa Eden Yunan Savunma Bakanı Kammenos, Türkiye'ye Gönderme Yaparak Veda Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement