Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler - Son Dakika
Güncel

Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler

Baykal'a kaset komplosunun emniyet istihbarat dairesinde kurulduğu, istihbaratçı polislerin çilingirle açtıkları evlerde TV'lere, saksılara, giysi dolaplarına gizli kamera yerleştirdikleri ortaya çıktı.

03.08.2016 07:44  Güncelleme: 10:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nin emriyle, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal ve bazı eski MHP milletvekillerine ait olduğu ileri sürülen görüntülerle ilgili 34 kişi gözaltına alındı.

MARANGOZ VE ÇİLİNGİR DE GÖZALTINDA

Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu'nda görevli savcı, kaset komplosu soruşturma kapsamında şüpheli bulunan 170 kişiden 89'u hakkında gözaltı kararı çıkardı. Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığı'nın koordinesinde yapılan operasyonlarda çoğu eskiden İstihbarat Daire Başkanlığı'nda görevli 34 polis, kaset komplosunun yapıldığı evlerin kapılarını açtığı iddia edilen bir çilingir ile o dönem destek alınan ve bugün marangoz olarak görev yapan bir kişi olmak üzere 36 kişi gözaltına alındı.

YURT DIŞINA KAÇANLAR VAR

Haklarında gözaltı kararı verilen 53 şüpheli ise adreslerinde bulunamadı. Çoğu paralel yapı bağlantısıyla emniyetle ilişkileri kesilen şüphelilerden bazılarının yurt dışında oldukları belirlendi.

BİR KISMI TUTUKLU

Aralarında bazı siyasetçilerin de bulunduğu 50 kişi için ise ifadelerinin alınması için talimat çıkarıldı. Yine soruşturmada şüpheli olarak bulunan çoğu polis 31 kişinin, diğer paralel soruşturmalarından tutuklu oldukları öğrenildi. İstihbarat Dairesi'nde görevli polislerin bazılarının darbe girişiminden sonra tutuklandıkları belirlendi.

ALİ FUAT YILMAZER DE İŞİN İÇİNDE

Kaset komplosunda yürütülen soruşturmada şüpheliler arasında FETÖ emniyet imamı Osman Hilmi Özdil, tutuklu bulunan İstanbul eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, eski Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, eski İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak'ın da olduğu öğrenildi.

ÇİLİNGİRLE GİRMİŞLER, SAKSILARA TV'LERE GİZLİ KAMERA KOYMUŞLAR

Komplonun emniyet istihbarat dairesinde kurulduğu, istihbaratçı polislerin çilingirle açtıkları evlere televizyonlar, çiçek saksıları ile giysi dolabına monte ettikleri gizli kameralarla kayıt yaptıkları iddia edildi. Şüpheliler arasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde ofisine ve Başbakanlık'a böcek koyan polislerin de olduğu belirlendi.

KOLTUĞU BIRAKMIŞTI

Kaset komplosunun ardından Deniz Baykal, 1010 yılında CHP Genel Başkanlığı'ndan istifa etmişti. 2011 seçimlerinden hemen önce de MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "beyin takımı"nı oluşturan isimlerden genel başkan yardımcıları Bülent Didinmez, Mehmet Ekici, Deniz Bölükbaşı, Osman Çakır, Ümit Şafak ile Genel Sekreter Cihan Paçacı, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Taytak ve eski İstanbul İl Başkanı İhsan Barutçu, komplo nedeniyle görevlerinden ayrılmıştı. Bu kişilerden sadece İhsan Barutçu, adaylıktan çekilmeyerek milletvekili seçilmişti. (Kaynak: Hürriyet)


Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler

Son Dakika Güncel Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ramazan Bayramı Tatilinde Çeşme ve Alaçatı Otoyol Gişelerinden Giriş Yapan Araç Sayısı 98 Bin 117 Oldu
    09:53 Ramazan Bayramı Tatilinde Çeşme ve Alaçatı Otoyol Gişelerinden Giriş Yapan Araç Sayısı 98 Bin 117 Oldu

    Ramazan Bayramı tatilinde, Çeşme ve Alaçatı otoyol gişelerinden giriş yapan araç sayısı 98 bin 117 oldu. Bayramın birinci gününden son gününe kadar toplamda 103 bin 54 araç çıkış yaparken, giriş yapan araç sayısı ise 98 bin 117 olarak kaydedildi.

  • Aras Elektrik Genel Müdürü Personel ile Bayramlaştı
    09:52 Aras Elektrik Genel Müdürü Personel ile Bayramlaştı

    Ramazan Bayramı sonrası Aras Elektrik Genel Müdürü Fikret Akbaş, çalışanların bayramını kutladı. Akbaş, bayramların birliktelik ve paylaşma duygusunu artırdığını belirtti. Aras EDAŞ personeli de mesaiye başladıktan sonra Genel Müdürlük binasında bayramlaşma kutlaması yaptı. Genel Müdür Akbaş, çalışma arkadaşlarına teşekkür ederek bayramlarını kutladı.

  • Erzurum'da Doğal Malzemelerle Maket Kursu Yoğun İlgi Görüyor
    09:52 Erzurum'da Doğal Malzemelerle Maket Kursu Yoğun İlgi Görüyor

    Erzurum'un Uzundere ilçesinde ESMEK ve TÜYEG tarafından düzenlenen maket kursuna gençler büyük ilgi gösteriyor. Kurs, doğal ve atık malzemeler kullanılarak yapılan maketlerin üretimini öğretiyor. Kursiyerler, kısa sürede öğrendikleri tekniklerle kendi maketlerini yapmaya başladı. Doğal güzellikleri yansıtan detaylarıyla dikkat çeken maketler, bölgede sanatın ve el becerilerinin gelişimine katkı sağlıyor.

  • Eskişehir'de Otomobil Takla Attı: Sürücü Yaralandı
    09:51 Eskişehir'de Otomobil Takla Attı: Sürücü Yaralandı

    Eskişehir'de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce refüje çıkarak aydınlatma direğine çarpan, daha sonra ise takla atan otomobil hurdaya dönerken sürücü yaralandı. Kazada yaralanan sürücü hastaneye kaldırıldı ve sağlık durumu iyi olduğu belirtildi.

  • Adana'da yapılan uygulamalarda çok sayıda ruhsatsız silah ele geçirildi
    09:51 Adana'da yapılan uygulamalarda çok sayıda ruhsatsız silah ele geçirildi

    Adana'da polis ekipleri bir hafta boyunca yapılan uygulamalarda 34 ruhsatsız tabanca, 9 ruhsatsız uzun namlulu tüfek ve 2 yarı otomatik tabanca ele geçirdi. Ayrıca, yapılan uygulamalarda 2 otomatik tabanca, 9 kurusıkı tabanca, 49 şarjör ve bin 394 fişek de bulundu. Uygulamalar sonucunda ayrıca 2 kesici deli alet, 316,96 narkotik madde, 352 uyuşturucu hap, 18.5 litre kaçak içki ve 11 çalıntı motosiklet ele geçirildi. Toplamda 55 kişi tutuklandı.

  • Türkiye'nin
    09:50 Türkiye'nin "Kişi Başına En Çok Borç Düşen Belediyesi" Ankara'da.

    31 Mart yerel seçimlerinde Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde CHP’den Belediye Başkanı seçilen Yakup Odabaşı, Türkiye'nin kişi başına en çok borç düşen belediyesinin Gölbaşı olduğunu belirtti. Odabaşı, belediyenin, yaklaşık 1 milyar 60 milyon TL borcu bulunduğunu söyledi. Odabaşı, belediyede 400 personel bulunduğunu da ifade ederek, “Gizli çalışanlar var. Yani olmadığı halde burada görünen isimler var” dedi.


Advertisement