İstiklal Caddesi'ndeki Tarihi Tramvayın Vatmanları Artık AB Standartlarında - Son Dakika
Güncel

İstiklal Caddesi'ndeki Tarihi Tramvayın Vatmanları Artık AB Standartlarında

İstanbul Beyoğlu İstiklal Caddesi’ndeki tarihi tramvayın vatmanları, Avrupa Birliği (AB) standartlarında mesleki eğitim alarak, uluslararası geçerliği bulunan Mesleki Yeterlilik Belgelerini aldılar.

13.03.2023 14:54  Güncelleme: 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki tarihi tramvayın vatmanları, Avrupa Birliği (AB) standartlarında mesleki eğitim alarak, uluslararası geçerliği bulunan Mesleki Yeterlilik Belgelerini aldılar.

İstanbul'un ve Beyoğlu'nun simgelerinden İstiklal Caddesindeki tarihi kırmızı tramvaylardan iki tanesi geçen aylarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kurumu İETT tarafından tamamen yenilerek hizmete sunulmuştu.

İETT şimdi de İBB şirketlerinden İstanbul Uygulamalı Gaz ve Enerji Teknolojileri Araştırma Mühendislik AŞ (UGETAM) ve Metro İstanbul iş birliğiyle tarihi tramvay vatmanlarına, dünyadaki demir yolu teknolojileri, sürüş teknikleri, sinyalizasyon, elektrik ve mekanik unsurları ile olası arızalar ve onarımlarını kapsayan birçok farklı başlıkta eğitimler verdi.

Hatta görev yapan 8 vatman, AB standartlarındaki eğitimleri ve sınavları başarıyla tamamlayarak uluslararası geçerliliği bulunan Meslek Yeterlilik Belgeleri'ni almaya hak kazandı.

Vatmanlara belgeleri, Taksim'de düzenlenen bir törenle takdim edildi.

İstiklal Caddesi\'ndeki Tarihi Tramvayın Vatmanları Artık AB Standartlarında
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel İstiklal Caddesi'ndeki Tarihi Tramvayın Vatmanları Artık AB Standartlarında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement