İstiklal Gazisi Ramazan Yücel'e Ahde Vefa - Son Dakika
Güncel

İstiklal Gazisi Ramazan Yücel'e Ahde Vefa

Genelkurmay Başkanlığınca Seydişehirli İstiklal gazisi Ramazan Yücel'in Akyol Mezarlığı'nda bulunan kabrinin anıt mezara dönüştürüldüğü ifade edildi.

02.11.2018 16:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genelkurmay Başkanlığınca Seydişehirli İstiklal gazisi Ramazan Yücel'in Akyol Mezarlığı'nda bulunan kabrinin anıt mezara dönüştürüldüğü ifade edildi.

Gazi Ramazan Yücel'in yeğeni Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Ankara Bölge Müdürü İsmail Karayılan, "İstiklal Savaşı gazisi olan rahmetli annem Şerife Hanım'ın dayısı Ramazan Yücel ile ilgili Genelkurmay Başkanlığına verdiğim dilekçe üzerine Genelkurmay Başkanlığı kahramanlıkları hakkında tarafıma bilgi vermekle kalmayıp, Jandarma Genel Komutanlığı tarih sayfalarına kahramanlıkları ile geçen rahmetli Ramazan Yücel büyüğümüzün kabrini anıt mezar alarak yaptırdı." dedi.

1884 Seydişehir doğumlu İstiklal Harbi gazisi Yüzbaşı Ramazan Yücel, 1. Cihan Harbi ve İstiklal Harbi'ne katıldı, gümüş iftihar madalyasıyla ödüllendirildi, Malazgirt Bölüğü Kumandanlığı, Maraş Bölüğü Kumandanlığı yaptıktan sonra, Muş jandarma kıtasında görevliyken, 28 Eylül 1939'da yaş haddinden emekli oldu, 28 Haziran 1951'de vefat etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstiklal Gazisi Ramazan Yücel'e Ahde Vefa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var

    İstanbul Küçükçekmece'de iplik üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken, fabrikada mahsur kalan işçiler olduğu iddia ediliyor.


Advertisement