İstiklal Marşı'nı En Güzel Okuyanlar Belli Oldu - Son Dakika
Güncel

İstiklal Marşı'nı En Güzel Okuyanlar Belli Oldu

İstiklal Marşı'nı En Güzel Okuyanlar Belli Oldu

24.02.2011 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İSTİKLAL MARŞI'NI EN GÜZEL OKUYANLAR BELLİ OLDU

- BİRİNCİ, KAYBEDENİ ÖPEREK TESELLİ ETTİ

* Birinci olan ilköğretim öğrencisi, birinci olamadığı için ağlayan akranı Ayşenur Özcan'ı öperek teselli etti.

İstiklal Marşı'nı Ezbere Okuma Yarışması'nın birincileri belli oldu İlköğretim öğrencileri arasında Prof. Abdullah Türkoğlu İlköğretim Okulu öğrencisi Sena Suzan Şen, ortaöğretim öğrencileri arasında da Arnavutköy Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencisi Cansu Karasu birinci oldu.

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen İstiklal Marşı'nı Ezbere Okuma Yarışması'nın İstanbul finali Eminönü Halk Eğitim Merkezi'nde yapıldı. İstanbul'daki resmi ve özel okullarda ilk ve ortaöğretim öğrencileri arasında düzenlenen yarışmanın finalinde, ilk ve ortaöğretim kategorisinde toplam 10 öğrenci yarıştı.

İlköğretim kategorisinde Özel Bakırköy Fatih İlköğretim Okulu öğrencisi Muhammet Furkan Çatalkaya, Nihat Sami Banarlı İlköğretim Okulu öğrencisi Simge Yolsal, Prof. Abdullah Türkoğlu İlköğretim Okulu öğrencisi Sena Suzan Şen, Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu öğrencisi Asude Tosun ve Ali Cevat Özyurt İlköğretim Okulu öğrencisi Ayşenur Özcan, ortaöğretim kategorisinde de Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Ömer Haydar Kahraman, İTO Çok Programlı Lisesi öğrencisi Merve Gözlü, Avni Akyol Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencisi Elif Şare, Beykoz Anadolu Lisesi öğrencisi Mehmet Can Bağcı ve Arnavutköy Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencisi Cansu Karasu yarıştı.

ÖPEREK TESELLİ ETTİ

Sonuçların, açıklanması için yarışan 10 öğrencinin sahnede beklerken heyecanlı oldukları gözlendi. Yarışma sonunda İlköğretim kategorisinde yarışan Prof. Abdullah Türkoğlu İlköğretim Okulu öğrencisi Sena Suzan Şen birinci, Özel Bakırköy Fatih İlköğretim Okulu öğrencisi Muhammet Furkan Çatalkaya ikinci, Nihat Sami Banarlı İlköğretim Okulu öğrencisi Simge Yolsal da üçüncü oldu. Öte yandan sonuçlar açıklanınca Ali Cevat Özyurt İlköğretim Okulu öğrencisi Ayşenur Özcan'ın ağladığı görüldü. Birinci olan Sena Suzan Şen ise Özcan'ın ağladığını görünce onu öperek teselli etmeye çalıştı.

Ortaöğretim kategorisinde finale kalan 5 öğrenciden ise, Arnavutköy Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencisi Cansu Karasu birinci olurken, İTO Çok Programlı Lisesi öğrencisi Merve Gözlü ikinci, Avni Akyol Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencisi Elif Şare de üçüncü oldu.

Kazandığı için çok mutlu olduğunu ifade eden Sena Suzan Şen, "Çok heyecanlıydım ama iddialıydım. Anladım ki İstiklal Marşımız bizi temsil ediyor" dedi. Şen, arkadaşının ağlamasını da, "Hepimiz birinciyiz aslında" diye değerlendirdi. Ortaöğretim kategorisinin birincisi Cansu Karasu ise, yarışmaya katılırken, iddialı olduğunu belirtti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İstiklal Marşı'nı En Güzel Okuyanlar Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement