İstiklal Marşı'nın 95. Yılı Akif'in şiirleriyle anıldı - Son Dakika
Güncel

İstiklal Marşı'nın 95. Yılı Akif'in şiirleriyle anıldı

Büyükşehir tarafından düzenlenen programda Mehmet Akif'in şiirleri Serdar Tuncer tarafından okundu.

16.03.2016 13:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Sanat ve Konservatuar Şube Müdürlüğü tarafından "İstiklal Marşının Kabulünün 95. Yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı" düzenlendi.

KATILIM YOĞUNDU

SDKM'de gerçekleştirilen İstiklal Marşının Kabulünün 95. Yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı'na katılım oldukça yoğundu. Salona sığmayan seyircilerin bir bölümü programı sergi salonuna kurulan ekrandan takip etti. Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Lisesi ve Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinden oluşan koro tarafından türküler seslendirildi. Serdar Tuncer tarafından Mehmet Akif Ersoy'un Safahat eserinde yer alan şiirleri okundu. Cihan Yıldız da bestelenen şiirlerin türkülerini söyledi.

PROTOKOL YER ALDI

Program Başkan Vekili Zekeriya Özak, Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Hasan Yılmaz, Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Raşit Fidan, Teftiş Kurulu Başkanı Süleyman Büyükşahin, Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk'ün katılımlarıyla gerçekleştirildi.

AKİF'İN FİKİRLERİNE İHTİYACIMIZ VAR

İstiklal Marşı'nın okunması ve şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulmasının ardından başlayan programın açılış konuşmasını İzmit Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Fatih Şenocak yaptı. ''Mehmet Akif Ersoy çok zor zamanlarda yaşadı'' diyen Şenocak, "Milletlerin tarihinde iki tür kahraman vardır; cephede savaşanlar ve bunu gelecek nesillere aktaranlar. Akif bu türden bir kahramandı. Akif'in fikirlerine bugün her zamankinden daha fazla ihtiyacımız vardır" şeklinde konuştu.

İSTİKLAL MÜCADELEMİZİ ÖLÜMSÜZLEŞTİRDİ

Yurt dışında olması sebebiyle programa katılamayan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun selamlarını ileten Başkan Vekili Zekeriya Özak, Ankara'da yaşanan terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet dileyerek konuşmasına başladı. ''Mehmet Akif sadece bir şiir yazmamıştır. Şehitlerimizin ruhunu yazmıştır'' diyen Başkan Vekili Özak, "100 yıl aradan sonra bugün de iç ve dış güçlerle mücadele eden bir Türkiye var" ifadesini kullandı. ''Aziz milletimizin istiklal mücadelesini ölümsüzleştiren büyük şairimizi rahmetle anıyorum'' diyerek konuşmasını tamamlayan Başkan Vekili Özak ve Genel Sekreter Yardımcısı Okumuş tarafından programın sonunda Serdar Tuncer ve Cihan Yıldız'a çiçek takdim edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İstiklal Marşı'nın 95. Yılı Akif'in şiirleriyle anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement