İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü - Son Dakika
Yerel

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

İstiklal Marşı\'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy\'u Anma Günü

Eskişehir’de, İstiklal Marşı’nın kabulünün 96. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü programı düzenlendi.

13.03.2017 12:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'de, İstiklal Marşı'nın kabulünün 96. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü programı düzenlendi.

Odunpazarı Belediyesi Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen etkinlik, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Programda konuşan Eskişehir Valisi Azmi Çelik, "Geçmişi ve ecdadın çektiği sıkıntıları unutmamak lazım, maalesef unuttuğumuzda içerisine düştüğümüz durum başkasını sevindirir. Sürekli unutmamak ile ilgili söylemler önemli ama bu söylemlerden ziyade, bu istiklal ve istikbal ruhunu yaşatma adına yapmamız gereken, bize verilmiş olan sorumluluk görevini yerine getirmek ve yapılması gereken neyse onu yapmak. Bu millet çok büyük bir millet, bu millet esarete tahammülü olmayan bir millet, dolayısıyla bu yüce milletin kendi prestijini, onurunu korumak adına, uluslararası toplumda hak ettiğimiz onuru yaşatmak adına çok ama çok çalışmak zorundayız" dedi.

Eskişehir Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen ise, Mehmet Akif Ersoy'un cümlelerinin bugün daha fazla anlam kazandığını söyleyerek, "Merhum Akif'in, 'Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar' diye belirttiği medeniyetler, bizim milli birlik ve beraberliğimizi zedelemek, bizi bölmek, parçalamak, milletimizi yok etmek için adımlar atıyor. 'Asım'ın nesli diyordun ya, nesilmiş gerçek. İşte çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek' sözlerinin yansımasını bir yıldan bu yana kendi ülkemizde görüyoruz. Ülkemize karşı oynanmaya çalışılan oyuna Asım'ın nesli karşı duracaktır" diye konuştu.

Programda, 19 Mayıs Anadolu Lisesi, "Mehmet Akif ve Kuvayi Milliye Ruhu" adlı teatral oyununu sahnelerken, "İstiklal ve İstikbal Şairi Mehmet Akif" temalı şiir yarışmasında birinci olan Seyitgazi Çok Programlı Lisesi öğrencisi Zekiye Akkaya da şiir okudu. Program sonunda Vali Azmi Çelik, şiir yarışmasında birinci olan Zekiye Akkaya adlı öğrenciye hediye takdim etti.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliğe Eskişehir Valisi Azmi Çelik, CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç ve öğretmen ve öğrenciler katıldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement