İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Etkinlikleri

İstiklal Marşı\'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy\'u Anma Günü Etkinlikleri

Manisa'da İstiklal Marşı'nın Kabul Edildiği Gün ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

12.03.2012 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'da İstiklal Marşı'nın Kabul Edildiği Gün ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Manisa Dündar Çiloğlu Anadolu Lisesi tarafından Belediye Kültür Merkezi Lale Salonu'nda İstiklal Marşı'nın Kabul Edilişinin 91. ve Mehmet Akif Ersoy'un Ölümünün 76. Yıldönümü nedeniyle anma programı düzenlendi. Programa Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Cesurol, İl Jandarma Komutanı Vural Erol, İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, Vergi Dairesi Başkanı Yılmaz Çakan, İl Müftüsü Sinan Cihan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Katran, Gıda, Hayvancılık ve Tarım İl Müdürü Ömer Çelik, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necati Abalı ve öğrenciler katıldı.

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz burada yaptığı konuşmada, İstiklal Marşı'nın hem Kurtuluş Savaşı'nı hem Türk tarihini hem ecdadı hem de o dönemde yaşanan kutsallıkları en güzel şekliyle ifade ettiğini bildirdi. İstiklal Marşı'nın herkesin yüreğini heyecanlandıran, milli birliğin, beraberliğin ve bağımsızlığın timsali olan bir marş olduğunu belirten Daşöz, "Marşımız ondan sonraki bütün anayasalarda da değişmez ve değiştirilmesi dahi teklif edilemez bir hüküm olarak yer almıştır. Bugün de milli marşımız hepimizin gururla, heyecanla, coşkuyla hissederek söylediği, yaşadığı, bizi geçmişe bağlayan bugünü coşkuyla yaşamamızı sağlayan ve geleceğe bizi taşıyacak olan en güçlü milli değerlerimizden bir tanesidir." dedi.

Ödüllü bir şiir yarışması olduğu için Mehmet Akif Ersoy'un bu yarışmaya katılmadığını, ancak dönemin Milli Eğitim Bakanı Hamdullah Suphi Tanrıöver tarafından ödül almamak kaydıyla özel olarak davet edildiğini hatırlan Daşöz, "Herkes biliyordu böylesine bir şiiri ancak Mehmet Akif Ersoy yazabilirdi. Ersoy, Çanakkale ve Kurtuluş savaşlarını en yakından yaşamış biri olarak bu savaşların önemini bilen ve yüreğinde hisseden büyük bir şairdi." diye konuştu.

Programda, İstiklal Marşı'nın kabul süreci ve bestelenmesi anlatıldı ve 'Akif'in Ardından' adlı sunum yapıldı. Büyük bir duygu yoğunluğu yaşanan programda Vali Halil İbrahim Daşöz ve protokol üyeleri sergiledikleri gösteriden dolayı öğretmen ve öğrencileri tebrik etti. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement