İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü - Son Dakika
Yerel

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

Erzurum'un Oltu ilçesinde İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla program düzenlendi.

12.03.2014 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'un Oltu ilçesinde İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Oltu Ortaokulu Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa, Kaymakam Abdullah Şen, Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Fuat Saruhan, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Harun Sadıç, İlçe Emniyet Müdürü Cenk Bozkurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurullah Aktaş, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Oltu Ticaret Meslek Lisesi tarafından hazırlanan programın açılış konuşmasını yapan okul müdürü Murat Haluk Acar, "Vatan ve millet sevgisinin, bağımsızlık ve hürriyet aşkının en güzel ifadesi olan İstiklal Marşımızı bize armağan eden milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u saygı ve rahmetle anıyoruz" dedi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Ticaret ve Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Nihat Korku, "Akif'i anlatmak o kadar da kolay bir iş değildir. Şairimiz milli dava adamıdır. Milletçe birlik ve beraberliğin önemini her zaman anlatmıştır. Esarete isyan eden bu ender şahsiyet hiçbir zaman ümitsizliğe kapılmamıştır. Sözü ve davranışları birbirini tamamlayan Akif, 'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın' demişti. Bizler de diyoruz ki, bu milletin içinden Akif'ler hiçbir zaman eksik olmasın" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Akif'i anlatan bir sinevizyon ve tiyatro gösterimi yapıldı.

Program, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement