İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü - Son Dakika
Güncel

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla Hakkari, Ankara ve Muğla'da program düzenlendi.

12.03.2014 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla Hakkari, Ankara ve Muğla'da program düzenlendi.

- Yüksekova'da düzenlenen programda yöresel kıyafetleriyle İstiklal Marşı okuyan öğrenciler izleyenlere duygusal anlar yaşattı

HAKKARİ İstiklal Marşı'nın kabulünün 93. yıl dönümü dolayısıyla Yüksekova ilçesinde düzenlenen programda yöresel kıyafetleriyle İstiklal Marşı'nı okuyan öğrenciler, dinleyenlere duygusal anlar yaşattı.

İstiklal Marşı'nın kabulünün 93. yıl dönümü dolayısıyla Yüksekova Kültür Merkezinde düzenlenen tören, günün anlam ve öneminin belirtildiği konuşmalarla başladı.

Törene yöresel kıyafetlerle katılan ve İstiklal Marşı'nı okuyan İsmet Alkan Anadolu Lisesi öğrencileri, duygu dolu anlar yaşayan salondakilerden büyük alkış aldı.

Törene İlçe Kaymakamı Yasin Tikdağ, İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Emre, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ramazan Yiğit, Yüksekova 7. Hudut Alayı Komutanı Albay Cemalettin Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Özmen, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

--------------------

- Ankara'nın Çubuk ilçesinde, İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 93. yıl dönümü ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'u anma programı düzenlendi

ANKARA Ankara'nın Çubuk ilçesinde İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 93. yıl dönümü ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'u anma programı düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, büyük şairin hayatıyla ilgili slayt gösterisi yapıldı. Daha sonra Çubuk Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Mehmet Mustafa Erdal günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından öğrencilerden Şilal Topal, "Atiyi Karanlık Görerek Azmi Bırakmak" adlı şiiri okudu. Öğretmenlerden İlyas Özçelik ve öğrencileri tarafından hazırlanan "İstiklal Marşı" konulu oratoryonun sunulması ile devam eden programda, öğretmen Hülya Demir ve öğrencileri Akif'in Duası'nı seslendirdi.

Program sonunda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen resim, şiir, kompozisyon ve İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.

Kompozisyon dalında Türk Telekom İlköğretim Okulu öğrencisi Serdar Develi, şiir dalında Çubuk İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hilal Fidan, resim dalında Barbaros İlkokulu öğrencisi Ebrar Esmanur Toprak birinci oldu.

Çubuk Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen programa, Kaymakam Cemal Şahin, Belediye Başkanı Lokman Özden, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak, mülki erkan, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, okul müdürü, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

---------------------------------

- Muğla'da anma programı düzenlendi

MUĞLA Muğla'da İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Programda Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlatan "Üşüyordu" adlı sunumun ardından 75. Yıl Ortaokulu öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan "Bir Bayrak Dalgalandı" adlı tiyatro sunuldu.

Törende, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen İstiklal Marşı'nı En Güzel Okuma Yarışması'nda birinci olan Muğla Anadolu Lisesi öğrencisi Furkan Şeker ve 75. Yıl Ortaokulu öğrencisi Deha Öztürkci'ye ödülleri verildi.

Anma programına, Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden, İl Jandarma Alay Komutanı Vekili Albay Necdet Koparan, Belediye Başkanı Vekili Yavuz Kaya, Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, daire ve okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement