İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü - Son Dakika
Güncel

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

Bozok Üniversitesi, İstiklal Marşı'nın Kabulü'nün 95'inci yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla program düzenledi.

10.03.2016 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bozok Üniversitesi, İstiklal Marşı'nın Kabulü'nün 95'inci yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla program düzenledi.

Fen- Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nün, Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirdiği program Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerinden İsmet Kanveren tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Öğrenciler İstiklal Marşı'nı koro halinde okudu.

Edebiyat Topluluğu akademik danışmanı araştırma görevlisi Arif Edip Aksoy'un "Safahattaki Mehmet Akif Ersoy" adlı konuşmasının ardından Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri Mehmet Akif Ersoy'un bazı şiirlerini okudu.

Üniversitenin Tiyatro Makinesi Topluluğu tarafından Mehmet Akif Ersoy'un "Kocakarı ile Ömer" şiirinin tiyatro olarak sahneledi. Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey, öğrencilere ve öğretim üyelerine plaket ve hediye takdim etti.

Etkinliğe, Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Turgay Çorak, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, fakülte dekanları, saire müdürleri, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement