İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma - Son Dakika
Güncel

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma

Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

11.03.2016 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Alimoğlu, mesajında, İstiklal Marşı'nın, 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından kabul edilişinin 95. yıl dönümünü kutladığını belirterek, bu vesileyle istiklal şairi Mehmet Akif Ersoy'u rahmetle yad ettiğini bildirdi.

Mehmet Akif Ersoy'un, İstiklal Savaşı'nda Türk milletinin ne için savaştığını, hangi duygularla vatanını koruduğunu İstiklal Marşı şiirinde çok açık bir şekilde ortaya koyduğunu ifade eden Alimoğlu, şunları kaydetti:

"İstiklal Marşı, Mehmet Akif'in kaleminden, milletimizin birlik ve beraberliği ile başaramayacağı engelin olmadığının en mümtaz ifadesi olarak çıkmıştır. İstiklal Marşı'nı şair, mütefekkir ve vatansever kimliğiyle yazan Mehmet Akif, 'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın' derken verilen mücadelenin büyüklüğünü ve zorluğunu ifade etmiştir. İstiklal Marşı, vatan sevgisini tüm değerlerin üstünde tutan Türk İnsanının, Atatürk önderliğinde, özveriyle başarıya ulaştırdığı, tarihin akışını değiştiren bir kahramanlık destanıdır. Mehmet Akif, milletine inanan, milletini seven, milletimizin ebediyete kadar hür ve bağımsız olarak yaşamasını isteyen, bu aziz millete yapılacak her türlü hizmetin karşılıksız olarak yapılması gerektiğini en açık şekilde ortaya koyan, bütün bunlar için büyük gayret gösteren, büyük bir şair, yazar, fen, fikir ve devlet adamıdır. Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşı'mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabulünün 95. yılı nedeniyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere büyük şairimiz Mehmet Akif Ersoy ve bayrak, vatan uğruna şehit ve gazi olan kahramanlarımızı şükran ve minnetle anıyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement