İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü - Son Dakika
Güncel

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

Safranbolu ilçesinde, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla program düzenlendi.

12.03.2016 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Safranbolu ilçesinde, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Safranbolu Cemil Meriç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Salonu'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nı okunmasıyla başlayan programda konuşan Safranbolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Hüseyin Bayram Erzurumluoğlu, Mehmet Akif Ersoy'un iki dünya felsefesine, düşünce yapısına hayat tarzına yakışan bakış açısıyla gerçek bir aydın olduğunu söyledi.

Mehmet Akif Ersoy'un şiirleriyle, yazılarıyla, konuşmalarıyla milli mücadelenin manevi ateşleyicilerinden bir hatip ve sancılı bir dönemin edebiyatında parlayan bir yıldız olduğunu ifade eden Erzurumluoğlu, "Balkan Harbi sırasında, düşmanın Türk halkına reva gördüğü eziyetler sırasında 'tükür yüzüne şu medeniyetin' dediği için bazılarına göre geri kafalı bir adam, mahalle kahvesinde vakit öldürüp tembellik yapanları eleştirdiği için bunu entelektüellik sayanlar için gelenekler saygısı olmayan adam, Mısır'da entarili dolaşmak yerine ceket, pantolon Frenk gömlek giydiği için Hristiyan adamdır Akif. Ancak son dönemin Osmanlısı, yüksek bir eğitim ve yüksek bir duygu dünyası ile ruh estetiğini birleştiren bir deha. İnandığı gibi yaşayan nadir insanlardan biri. Tek umudu tarihine, medeniyetine, kültürüne sahip çıkan bir gençti Mehmet Akif" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Safranbolu Cemil Meriç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlatan tiyatro gösterisi sunuldu.

Programda, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu 125. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanı Jandarma İstihkam Kurmay Albay Sedad Arıcan, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement