İstiklal Marşı'nın Kabulünün 97. Yılı - Son Dakika
Güncel

İstiklal Marşı'nın Kabulünün 97. Yılı

Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, İstiklal Marşı'nın kabulünün 97. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

12.03.2018 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, İstiklal Marşı'nın kabulünün 97. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Pehlivan, mesajında, dünya üzerindeki milletler ile devletlerin değişik içeriklerde milli marşlarının olduğunu, bunlardan bazılarının övgü, bazılarının ise ülkelerine yönelik methiye niteliğinde olduğunu belirterek, Türkiye'nin milli marşı olan İstiklal Marşı'nın ise Türk milletinin kahramanlık destanı olduğunu vurguladı.

İstiklal Marşı'nın Türk milletinin tarihini, milli şuurunu, ideallerini ve hedeflerini yansıtan takdire şayan bir eser olduğuna dikkati çeken Pehlivan, şunları kaydetti:

"İstiklal Marşı'nı hakkıyla anlamak ve özümsemek için milli mücadele yıllarını çok iyi bilmek, idrak etmek gerekir. Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı'mızla yüce milletimizin Kurtuluş Savaşı'nda gösterdiği cansiperane mücadelesini, bağımsızlık aşkını, hür yaşama iradesini en parlak ve en güçlü şekilde ifade ederek kahramanlık ve eşsiz mücadele azmini en güzel şekilde ölümsüzleştirmiştir. İstiklal Marşı'mız milletimizin gönül dünyasını en veciz şekilde dizelere dökerek nesillere milli şuur ve manevi güç kaynağı olmuştur. Ülkemiz, milleti ve devleti ile işte bu şuurla dün olduğu gibi bugün de şer odaklarına, terör örgütlerine ve onların arkasındaki güçlere karşı mücadelesini sürdürmektedir. Bu duygularla İstiklal Marşı'mızın TBMM'de kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü'nde, Kurtuluş Savaşı'nda Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde canlarını bu vatan için feda eden, kanlarını bu vatan toprakları için akıtan aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u şükran ve rahmetle anıyor, hayatta olan harp malulü ve gazilerimizi saygıyla selamlıyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstiklal Marşı'nın Kabulünün 97. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement