İstiklal Marşı Okuyan Suriyeli Çocuklardan 'Sev Kardeşim'li Gösteri - Son Dakika
Güncel

İstiklal Marşı Okuyan Suriyeli Çocuklardan 'Sev Kardeşim'li Gösteri

İstiklal Marşı Okuyan Suriyeli Çocuklardan \'Sev Kardeşim\'li Gösteri

ÜLKELERİNDEKİ savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli ailelerin çocuklarının günde 5 saat eğitim gördükleri Avcılar'daki Atatürk Ortaokulu'ndaki yarı yıl gösterisi beğenildi.

22.01.2017 09:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÜLKELERİNDEKİ savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli ailelerin çocuklarının günde 5 saat eğitim gördükleri Avcılar'daki Atatürk Ortaokulu'ndaki yarı yıl gösterisi beğenildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün İstanbul'da sayıları 330 bini bulan Suriyeliler'in çocuklarının eğitim alabilmesi amacıyla uygulamaya koyduğu projeler kapsamında, Atatürk Ortaokulu'nda 20 sınıf tahsis edildi. Bu okulda 20'si Suriyeli, 8'i Türk olmak üzere 28 öğretmen görevlendirilirken, hafta içerisinde 15.30-19.30 saatleri arasında Arapça ve haftada 15 saat Türkçe ders veriliyor. Avcılar Milli Eğitim Müdürlüğü'nün gözetiminde sürdürülen eğitimde görev alan öğretmenlere Birleşmiş Milletler'e bağlı UNICEF'in desteği ile ücret ödendiği, ders kitaplarının da Milli Eğitim Bakanlığı'nca denetimden geçirildiği ifade edildi.

Törende 1 dakikalık saygı duruşunun ardından Suriyeli öğrenciler İstiklal Marşı'nı söyledi. Öğrencilerden biri yaptığı konuşmada ülkelerinde ölümden kaçarak misafir oldukları, Türkiye'nin kendilerine koşulsuz ülkesini açtıklarını bu nedenle minnettar olduklarını belirtirken, "Bizler iyi yerlere geldiğimizde sizlere hakkınızı ödeyeceğimize söz veriyoruz. Yaşasın Özgür Suriye, yaşasın Büyük Türkiye" dedi. Göğsünde Suriye bayrağı bulunan bir Suriyeli öğrenci de İstiklal Marşı'nın dizelerini ezbere okudu. Yine göğüslerinde Suriye ve Türk bayrağı bulunan sığınmacı çocukların Şenay Yüzbaşıoğlu'nun 'Sev Kardeşim'i dans ederek söylerken uzun süre alkışlandı. Miniklerin bale, 6'ncı sınıf öğrencilerinin Arapça şarkılardan oluşan mini konseri de beğenildi.

Avcılar Kaymakamı Hulusi Doğan, ilçede 30 bine yakın Suriyeli bulunduğunu, bunların 2 binin üzerinde çocuğun çeşitli okullarda eğitim gördüğünü söyledi. Kaymakam Doğan, "Sizler bizim hem misafirimiz hem kardeşimiz, dostumuzsunuz. Ekmeğimizi, aşımızı paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. İnşallah özgürleşen Suriye'ye döndüğünüz zaman iki ülke ilişkilerinin köprüleri olacaksınız, gönül bağlarımız kopmayacaktır" dedi.

Atatürk Ortaokulu Müdürü Polat Ercan, Atatürk Ortaokulu Geçici Eğitim Merkezi Müdürü Rahmi Çakar'ın da yer aldığı törende törende Kaymakam Doğan ve Avcılar Belediye Başkanı Toprak Benli öğrencilere karnelerinin yanı sıra çeşitli hediyeler verdiler.

MENDİL SATAN 100 ÇOCUK OKULLU OLDU

Öte yandan Avcılar Emniyet Müdürlüğü'nün öncülüğünde sürdürülen pilot proje kapsamında 2 ay içerisinde sokakta mendil satan Suriyeli 100 çocuğun ailelerine ulaşılırken, 30'una ev kiralandı, bazı fertlerine iş sağlandı. Çocuk Büro Ekipleri Suriyeli çocukların eğitim görebilmesi amacıyla Avcılar Kaymakamlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Avcılar Belediyesi'nin işbirliği ile bu çocuklar sokaktan kurtarılarak eğitime alındı.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İstiklal Marşı Okuyan Suriyeli Çocuklardan 'Sev Kardeşim'li Gösteri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu
    23:16 Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu

    Denizli'nin Pamukkale İlçesi'nde ilkokul 4. sınıf öğrencisi Ayaz Yalçın ve iki arkadaşı dünden itibaren haber alınamıyor. Aile ve polis ekipleri kayıp çocukları bulmak için arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor
    23:13 Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor

    Ordu'da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen ana arı yetiştiriciliği kursuna 23 kişi katıldı. Vali Muammer Erol, kursu ziyaret ederek kursiyerlere başarılar diledi. Kurs sonunda sertifika verileceği belirtildi.

  • Samsung Galaxy Z Flip 6 Geekbench testinde görüntülendi
    23:09 Samsung Galaxy Z Flip 6 Geekbench testinde görüntülendi

    Samsung, bu yıl Galaxy Z Flip 6 ve Z Fold 6'yı piyasaya sürecek. Galaxy Z Flip 6'nın Geekbench raporuna göre cihazın 8 GB RAM, Android 14 işletim sistemi ve Snapdragon 8 Gen 3 işlemciye sahip olacağı görülüyor. Galaxy Z Flip 6'nın temmuz veya ağustos ayında duyurulması ve satışa sunulması bekleniyor.

  • Ucuz Tesla Model Y ve Togg'un Yeni Modelleri Dikkat Çekiyor
    23:09 Ucuz Tesla Model Y ve Togg'un Yeni Modelleri Dikkat Çekiyor

    Elektrikli araç piyasasında hem Tesla hem de Türkiye'nin yerli markası Togg'un modelleri, fiyatlandırma stratejileri ile dikkat çekiyor. Her iki markanın da farklı kullanıcı ihtiyaçlarına hitap edebilecek çeşitlilikte elektrikli araçlar sunduğu görülüyor.

  • Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip
    23:09 Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip

    Huawei'nin yeni akıllı saati Watch Fit 3'ün ilk görüntüleri yayınlandı. Watch Fit 3, Apple Watch Series 9'a oldukça benzer bir görünüme sahip. Yeni tasarımda ekran biraz daha kare şeklinde tasarlanmış ve sağ üst tarafta yeni bir fiziksel düğme eklenmiş. Huawei Watch Fit 3, daha ekonomik bir alternatif olacak şekilde geliyor ve tahmini olarak 100 euro civarında bir fiyat etiketine sahip olacak. Cihazın özellikleri arasında Bluetooth bağlantısı, bildirim gösterimi, ses dosyalarını saklama ve oynatma, spor aktivitelerini takip etme gibi temel akıllı saat özellikleri bulunuyor. Huawei'nin bu yeni modeli, Apple Watch'a yakın pratik özellikler sunarak uygun fiyatlı akıllı saat arayan kullanıcılar için cazip bir alternatif oluşturuyor.

  • OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı
    23:09 OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı

    OnePlus'ın yeni amiral gemisi modeli OnePlus Ace 3 Pro, Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisi ve 16 GB RAM belleği ile dikkat çekiyor. Ayrıca 1,5K kavisli ekran, 6000 mAh pil ve 100W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, rakiplerine aman vermeyecek.

  • İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı
    23:08 İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından bir lastik botta 3'ü çocuk toplamda 45 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • İstanbul'da Banka Dolandırıcılığı Operasyonunda 16 Kişi Tutuklandı
    23:03 İstanbul'da Banka Dolandırıcılığı Operasyonunda 16 Kişi Tutuklandı

    İstanbul merkezli 5 ilde, kendilerini banka çalışanı olarak tanıtıp mağdurları ikna ederek hesaplarındaki paraları üçüncü kişilerin hesaplarına aktardığı iddiasıyla gözaltına alınan 18 şüpheliden 16'sı tutuklandı. Şüphelilerin, 19 ayrı eylemde yaklaşık 6 milyon lira haksız kazanç sağladığı tespit edildi.


Advertisement