İstiklal Marşını Ezbere Okuma Yarışması İl Finali - Son Dakika
Yerel

İstiklal Marşını Ezbere Okuma Yarışması İl Finali

İstiklal Marşını Ezbere Okuma Yarışması'nda Sena Suzan Şen Ve Arnavutköy Kız Teknik ve Meslek Lisesinden Cansu Karasu Birinci Oldu.

24.02.2011 21:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"İstiklal Marşını Ezbere Okuma Yarışması İl Finali" başlıklı haberimizin 5. paragrafında yer alan "İstiklal Marşı bestecisi ve şairi" ibaresi "İstiklal Marşı şairi" olarak düzeltilmiştir.

Haberimizi düzelterek yeniden yayımlıyoruz.

Saygılarımızla.

24.02.2011

(A.A)

-İSTİKLAL MARŞINI EZBERE OKUMA YARIŞMASI İL FİNALİ

-İSTANBUL'DA İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM OKULLARI ARASINDA

YAPILAN YARIŞMADA, SENA SUZAN ŞEN VE CANSU KARASU

BİRİNCİ OLDU

(FOTOĞRAFLI)

İSTANBUL 24.02.2011 - İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen, "İlköğretim ve Ortaöğretim Okulları Arası İstiklal Marşını Ezbere Okuma Yarışması"nda Maltepe Prof. Abdullah Türkoğlu İlköğretim Okulundan Sena Suzan Şen ve Arnavutköy Kız Teknik ve Meslek Lisesinden Cansu Karasu birinci oldu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği yarışmanın finali, Eminönü Eğitim Merkezinde yapıldı.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, İstiklal Marşı'nın her okunuşunda tüylerinin diken diken olduğunu belirterek, "Çocukların İstiklal Marşını okumaları çok önemli" dedi.

Yıldız, yarışmaya giren öğrencilerin derecelendirilmesini doğru bulmadığını vurgulayarak, katılan tüm öğrencilerin aslında birincilik elde ettiğini söyledi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Uslu, İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy'un herkese güven veren özü sözü bir, alçak gönüllü bir şahsiyet olduğunu, Ersoy'un yarışmaya ancak para ödülünün kaldırılması şartıyla katıldığını anlattı.

Mustafa Uslu, "İlköğretim ve Ortaöğretim Okulları Arası İstiklal Marşını Ezbere Okuma Yarışması"na katılan öğrenciler için en büyük ödül böyle bir şiiri okumalarıdır" dedi.

Jürinin şiire hakimiyet ve özgünlük, beden dili, jest ve mimik, vurgu, tonlama ve Türkçeyi kullanma ile diksiyon ve telaffuz kriterleri doğrultusunda yaptığı değerlendirme sonucunda Maltepe Prof. Abdullah Türkoğlu İlköğretim Okulundan Sena Suzan Şen birinci, Bakırköy Fatih İlköğretim Okulundan Muhammet Furkan Çatalkaya ikinci, Ümraniye Nihat Sami Banarlı İlköğretim Okulundan Simge Yolsal ise üçüncü oldu.

Ortaöğretim okulları arasında düzenlenen yarışmada, Arnavutköy Kız Teknik ve Meslek Lisesinden Cansu Karasu birinci, Çatalca İTO Çok Programlı Lisesinden Merve Gözlü ikinci, Güzel Sanatlar ve Spor Lisesinden Elif Şare ise üçüncülüğü elde etti.

İlköğretim okulları arasındaki yarışmanın birincisi Sena Suzan Şen, iddialı olduğunu belirterek, şiir okumayı çok sevdiğini söyledi.

Dereceye girenlere ödülleri, İstiklal Marşı'nın TBMM'de kabulünün yıl dönümü olan 12 Martta düzenlenecek törenle verilecek.

- İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İstiklal Marşını Ezbere Okuma Yarışması İl Finali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement