İstiklal Mücadelesinin Ruhu - Son Dakika
Güncel

İstiklal Mücadelesinin Ruhu

İstiklal Mücadelesinin Ruhu

18 Mart Çanakkale Zaferinin 103., 12 Mart İstiklal Marşının kabulünün 97.yıldönümü dolayısıyla Bornova Koleji tarafından düzenlenen program duygu dolu anlara sahne oldu.

20.03.2018 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osman Çınar Kültür Merkezinde düzenlenen programa Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan, Bornova Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu, Bornova Müftüsü Mesut Harmancı, okul müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Bornova Koleji Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Alper Abay yaptı. Lise öğrencisi Furkan Eroğlu'nun şehitler için okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlatan video izlendi.

Programda Tarih öğretmenleri tarafından Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşını hangi şartlarda yazdığı ve Çanakkale'deki kahramanlık mücadelesi anlatıldı.

Tiyatro grubunun yurdu işgal eden düşmanlara karşı Türk Milletinin verdiği mücadeleyi anlatan "İstiklal Uğruna" adlı piyesi büyük beğeni topladı. Programda öğrencilerden Emre Baltacı'nın "Çanakkale Şehitlerine" adlı şiirini seslendirirken, Bornova Koleji Müzik Öğretmenlerinin şefliğinde okul korosunun seslendirdiği "Çanakkale İçinde", "Nefer Şehit, Ordu Gazi Olacak", "Eledim Eledim", "Gazi Diyor Çanakkale Geçilmez" şarkıları büyük alkış aldı.

Programın sonunda davetlilere Çanakkale'de cephede savaşan askerlerimizin öğünleri olan bir dilim ekmek ve bir tas üzüm hoşafı dağıtıldı.

Bornova Koleji Kampüs Müdürü Adnan Taş, Çanakkale Savaşının, yaralı düşman askerlerini kendi ordusuna iade edebilecek duyarlılığın da gösterildiği, insanlığını kaybetmeden savaşan bir milletin onurlu zaferi olduğunu söyledi. Taş, 12 Mart İstiklal Marşının Kabulünün yıldönümü ile ilgili olarak da "Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un vatan ve millet aşkıyla yazdığı, İstiklal Marşımızı kalplerimize kazıdık. İstiklal Marşımızın kabulünün 97.yıldönümünde Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve minnet ile anıyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İstiklal Mücadelesinin Ruhu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement