"İstiyoruz ki Türkiye'nin her coğrafyasında huzur olsun" - Son Dakika
Güncel

"İstiyoruz ki Türkiye'nin her coğrafyasında huzur olsun"

"İstiyoruz ki Türkiye\'nin her coğrafyasında huzur olsun"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İstiyoruz ki Türkiye'nin her coğrafyasında, her evinde huzur olsun, bereket olsun, her evde güzel şeyler anlatılsın.

02.08.2019 16:00  Güncelleme: 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İstiyoruz ki Türkiye'nin her coğrafyasında, her evinde huzur olsun, bereket olsun, her evde güzel şeyler anlatılsın." dedi.

Arhavi Belediyesini ziyaret eden Kılıçdaroğlu, burada vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, ilçenin kendisi için ayrı bir yeri olduğunu söyledi.

Vatandaşlarla Arhavi'deki bir anısını paylaşan Kılıçdaroğlu, "Şimdi torun sahibi olduğum kızım o zaman 1 yaşındaydı ve Arhavi'de denizin kenarında bir fotoğraf çektirmiştik. Dolayısıyla Arhavi benim için özel bir yer taşıyor." ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, işsizlikle ilgili de değerlendirmede bulunarak, şöyle devam etti:

"İşsizlik geldi 8,5 milyona dayandı. 8,5 milyon işsiz olur mu arkadaşlar? 17 yılda 8,5 milyon işsiz. Az önce bir kadın geldi yanıma 3 çocuğu var ve üniversiteyi bitirmişler, işsizler. Sorumlusu kim? O kadın mı? Hayır. Onun görevi çocuklarını okutmak mı, okutmuş. Boğazından kesmiş okutmuş, her türlü imkanı sağlamış. 'Üniversiteyi bitirsin daha iyi hayat standardı yakalasın' diye. Bir annenin umudunu kursağında bırakmaya kimin hakkı var? Sarayda yaşayanların hiçbirisinin işsizlik ve para sorunu yok. Bir elleri yağda, bir elleri bağda."

Kılıçdaroğlu, daha sonra Arhavi Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu'nu makamında ziyaret ederek, kendisiyle bir süre görüştü.

Buradaki programın ardından Hopa Belediyesine ziyarette bulunan Kılıçdaroğlu, Belediye Başkanı Taner Ekmekçi ile bir araya gelerek sohbet etti.

Kılıçdaroğlu, daha sonra belediye binası önünde kendisini bekleyenlere yaptı konuşmada da Suriyelilerden şikayet edildiğini anlatarak, şöyle devam etti:

"Şu soruyu özellikle AK Parti'ye oy veren kardeşlerimin düşünmesini isterim özellikle, neden biz Suriye'ye girdik, neden biz Suriye'ye silah soktuk. Neden Müslümanı Müslümana kırdırdık. Neden insanlar Suriye'de birbirlerini öldürüyorlar. Saldıranlar 'Allah Allah' diye saldırıyor, öbür taraftan saldıranlar da onlar da 'Allah Allah' diye saldırıyorlar. Birisinin elinde Rus silahı, öbürünün elinde Amerikan silahı, kim kazanıyor? Rusya kazanıyor, Amerika kazanıyor. Kim kaybediyor İslam dünyası kaybediyor. Bunu AK Parti'ye oy veren kardeşlerimin düşünmesi lazım. Neden, neden yapıyoruz biz bunları, bunu aşmak zorundayız. Suriye ile derhal barışmalıyız, Mısır ile derhal barışmalıyız. Suriye'de iç savaşı derhal sona erdirmeliyiz, iç savaşı sona erdirdikten sonra Suriyelilere her türlü yardımı yapmalıyız ve onları kendi ülkelerine huzur içinde göndermeliyiz. Eğer biz bunu yaparsak Orta Doğu'nun en saygın ülkesi haline geliriz."

Ülkücülere de seslenen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Öyle ya onlar diyorlar ki biz ülkücüyüz. Herkese söylerim. Bayrak benim bayrağımsa herkes ülkücüdür. Vatan benim vatanımsa herkes ülkücüdür, hiç bir endişem yok ondan ama şunu sormak isterim. Vatandaşlığı dolarla satılığa çıkaran bir hükümete ne denir? 'Bastır parayı al evi sana Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı vereyim' diyorlar. Bunu niye söylüyorum kendisine, milliyetçi diyen ülkücü kardeşime sesleniyorum. Ben buna karşıyım. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı para ile satılamaz onun onuru vardır, kimliği vardır. Para ile satılıyorsa ve sen ona destek veriyorsan ben o kişiye kusura bakmasın ülkücü falan demem. Milliyetçi de demem. Para ile milliyetçilik olmaz. Milliyetçilik bizim 6 okumuzdan birisidir. Asalet devri demektir, vatan sevgisi demektir, bayrak sevgisi demektir, milliyetçilik ırkçılık demek değildir. Gazi Mustafa Kemal'in söylediği bu bayrak benim bayrağım, bu vatan benim vatanımsa herkes milliyetçidir kardeşim. İşin özü budur."

"Siz ona güvendiğiniz sürece bizde güveneceğiz"

Kılıçdaroğlu, ardından Kemalpaşa Belediyesini ziyaret ederek, burada da Belediye Başkanı Ergül Akçiçek ve belediye görevlileriyle bir süre görüştü.

Daha sonra belediye binasının balkonundan vatandaşlara hitap eden Kılıçdaroğlu, yerel seçimlerdeki desteklerinden dolayı Kemalpaşa halkına teşekkürlerini iletti.

Heyecanlı ve hizmet etmek isteyen bir belediye başkanlarının olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Siz ona güvendiğiniz sürece bizde güveneceğiz. Siz onu taşıdığınız sürece biz de başımızın üstünde taşıyacağız. İstiyoruz ki Türkiye'nin her coğrafyasında, her evinde huzur olsun, bereket olsun, her evde güzel şeyler anlatılsın. Üzüntü var, dert var biliyorum. Ama hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın. Hiç kimse şunu aklından çıkarmasın, eğer bu ülkeden bütün bu krizler aşılacaksa herkes bilmeli ki bu ülkede Cumhuriyet Halk Partisi var. "

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'İstiyoruz ki Türkiye'nin her coğrafyasında huzur olsun' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.


Advertisement