İsveç Dışişleri Bakanı Bildt, İran'a Gidiyor - Son Dakika
Güncel

İsveç Dışişleri Bakanı Bildt, İran'a Gidiyor

İsveç Dışişleri Bakanı Bildt, İran\'a Gidiyor

Bildt, İran'da yeni Cumhurbaşkanı seçildikten sonra bu ülkeyi resmi olarak ziyaret eden ilk Batılı Dışişleri Bakanı olacak.

02.02.2014 10:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt, resmi ziyaretler için yarın İran'a gidecek.

İran'a 12 yıl aradan sonra ilk kez bir İsveç Dışişleri Bakanı resmi ziyarette bulunacak. Bildt'in, Münih'ten İstanbul aktarmalı uçakla İsfahan'a ardından Tahran'a gideceği belirtildi.

Bildt'in pazartesi perşembeye kadar sürecek ziyaretini, çok sayıda İsveçli gazetecinin takip edeceği bildirildi.

Uluslararası Af Örgütünün İsveç'teki temsilcileri, Bildt'in İran'i ziyareti sırasında görüşülecek konuların ticaret ve nükleer konular ile sınırlı kalmamasını, ülkedeki insan hakları ihlallerinin de gündeme getirilmesini istedi.

Bu konuda bir de mektup hazırlayan Uluslararası Af Örgütü temsilcileri, İran'ın Çin'den sonra dünyada en çok idam cezası uygulayan ülke olduğu vurguladı.

Bildt'in İran gezisini muhalefetteki Sosyal Demokrat Parti de diplomasi yollarının kullanılması açısından olumlu buluyor. Ancak İsveç'te yaşayan muhalif İranlılar, Bildt'in ziyaretini eleştiriyor ve gösteriler düzenliyor.

İsveç'ten İran'a en son ziyaret 2002 yılında zamanın Dışişleri Bakanı Anna Lindh tarafından gerçekleştirilmişti.

Bildt, ziyaretiyle, İran'da yeni Cumhurbaşkanı seçildikten sonra, bu ülkeye gidecek ilk Batılı Dışişleri Bakanı özelliği de taşıyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsveç Dışişleri Bakanı Bildt, İran'a Gidiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement