İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt'in Ukrayna temasları - - Son Dakika
Güncel

İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt'in Ukrayna temasları -

İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt, Kırım'daki durumun Ukrayna'nın Avrupa Birliği ile Partnerlik Anlaşması imzalamasına etki etmeyeceğini belirtti.

06.03.2014 01:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt, Kırım'daki durumun Ukrayna'nın Avrupa Birliği ile Partnerlik Anlaşması imzalamasına etki etmeyeceğini belirtti.

Danimarka Dışişleri Bakanı Martin Lidegaard ve İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt, temaslarda bulunmak üzere geldikleri Kiev'de Devlet Başkan Vekili ve Meclis Başkanı Aleksandr Turçinov ile görüştü.

Görüşmede taraflar, ülkedeki durum ve Kırım'da meydana gelen son olaylar hakkında fikir alışverişinde bulundu.

İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt, temaslarına ilişkin düzenlediği basın toplantısında, 6 Mart'ta yapılacak olağanüstü AB zirvesinde, Kırım'daki olaylardan dolayı Rusya'ya karşı olası yaptırımların ele alınacağını ifade etti.

Kırım'daki durumun Ukrayna'nın Avrupa Birliği ile Partnerlik Anlaşması imzalanması sürecine etki etmeyeceğini belirten Bildt, toprak anlaşmazlıkları bulunan Moldova ve Gürcistan'ın bu durumlarının görüşme sürecini devam ettirmelerine engel olmadığını kaydetti.

Carl Bildt, Rusya'nın, Ukrayna ile görüşme masasına oturması ve askerlerini geri çekmesi gerektiğini ifade ederek bunu reddetmesi halinde, ağır sonuçlarla karşı karşıya kalabileceğini bildirdi.

Ukrayna İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt Aleksandr Turçinov Danimarka Dışişleri Bakanı Martin Lidegaard

Muhabir: Bahtiyar Abdukerimov

Yayınlayan: H. İbrahim Uyar

-bildt

İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt\'in Ukrayna temasları -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt'in Ukrayna temasları - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çorum'un Dodurga ilçesinde yağmur duası edildi
    18:08 Çorum'un Dodurga ilçesinde yağmur duası edildi

    Çorum'un Dodurga ilçesinde bahar ayarlarının kurak geçmesi nedeniyle düzenlenen yağmur duası etkinliğinde kurban kesildi. Dodurga İlçe Müftüsü tarafından yapılan dua sonrasında vatandaşlara yemek ikram edildi. Etkinliğe Dodurga Kaymakamı ve Belediye Başkanı da katıldı.

  • Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen: Borçlarımızı ödeyeceğiz
    18:08 Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen: Borçlarımızı ödeyeceğiz

    Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen, "Ayın birinde GAZDAŞ'ın doğal gaz tedarikçisinin Kilis Belediyespor'a ait 19 aylık doğal gaz faturası yüzünden daha mazbatamı almadan, doğal gazını kesmesi ve futbolcularımızın, çocukların, gençlerin soğuk suyla duş almak zorunda kalması bizi üzdü. Görüşme yaptık, borcun yarısını ödedik bütçemiz nezdinde doğal gazı geri açtırdık" dedi.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Şırnak'ta bir düğüne katıldı
    18:04 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Şırnak'ta bir düğüne katıldı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Siirt Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sabri Sidar'ın Şırnak'ta düzenlenen düğün törenine katıldı. Bakan Göktaş, çiftin nikah şahitliğini yaparak genç çifti tebrik etti. Konuşmasında ailenin önemine vurgu yapan Göktaş, evliliklerinin örnek olacağına inandığını belirtti.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi, Fırtınadan Dolayı Meydana Gelen Olaylara Müdahale Etti
    18:03 Antalya Büyükşehir Belediyesi, Fırtınadan Dolayı Meydana Gelen Olaylara Müdahale Etti

    Antalya'da etkisini sürdüren fırtınadan dolayı ağaç devrilmesi, tabela ve çatı uçması gibi olaylara müdahale eden Antalya Büyükşehir Belediyesi, 1200 personel görevlendirdi. Ekipler, devrilen ağaçları, kopan dalları, uçan tabela ve çatı parçalarını temizledi. Ayrıca, Konyaaltı Sahili, Düden Park ve Sabancı Bulvarı ile Evliya Çelebi caddelerinde trafik akışını etkileyen ağaçlar da kaldırıldı.

  • Trabzon Ortahisar Belediyesi'nin Borç Yükü 853 Milyon TL
    17:59 Trabzon Ortahisar Belediyesi'nin Borç Yükü 853 Milyon TL

    Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, belediyenin toplam borcunun 853 milyon olduğunu belirtti. Kaya, borç yükünün ağır olduğunu ancak şikayetçi olmanın bir hakkı olmadığını söyledi.


Advertisement