İsveç'te Irkçı Parti Anketlerde Yüzde 22'ye Çıktı - Son Dakika
Politika

İsveç'te Irkçı Parti Anketlerde Yüzde 22'ye Çıktı

İsveç’te ırkçı parti İsveç Demokratları Partisi’nin yapılan kamuoyu anketlerinde yüzde 22’ye çıkıp İsveç’in üçüncü partisi olduğu açıklandı.

07.07.2018 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsveç'te ırkçı parti İsveç Demokratları Partisi'nin yapılan kamuoyu anketlerinde yüzde 22'ye çıkıp İsveç'in üçüncü partisi olduğu açıklandı.

İsveç, 1970'li yıllarda Birleşmiş Milletlere, ırkçı ve faşist örgütleri yasaklanacağı sözü vermesine rağmen, bugüne dek somut bir adım atmıyor. İsveç'te ırkçı parti İsveç Demokratları Partisi'nin yapılan kamuoyu anketlerinde yüzde 22'ye çıkıp İsveç'in üçüncü partisi olduğu açıklandı. İktidarda olan Sosyal Demokratlar ve Yeşiller ve Çevre Partisi hükümetinin, düşünce özgürlüğüne aykırı olduğu gerekçesiyle ırkçı ve faşist örgütlerin faaliyetlerine göz yummaları eleştiriliyor.

Irkçı örgütler parti kurarak, konserler vererek, bildiriler dağıtarak ve afişler asarak serbestçe ırkçı propaganda yapıyor. İsveç'te yabancıların yoğun bulunduğu bölgelerinde yaşayanların maruz kaldıkları ırkçı ve ayırımcı saldırıları polise bildirmedikleri belirtiliyor. - STOCKHOLM

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika İsveç'te Irkçı Parti Anketlerde Yüzde 22'ye Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement