İşverenlerden "Kadın İşçi Almayın" Talimatı - Son Dakika
Güncel

İşverenlerden "Kadın İşçi Almayın" Talimatı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla hazırlanan çalışan kadınlara çocuk teşviği iş verenleri korkuttu

19.09.2013 11:19  Güncelleme: 11:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadın çalışanların çok çocuk yapabilmesi için istihdam şartlarında düzenleme yapılmak istenmesi, maliyet artacağı düşüncesiyle işverenlerden sert tepki gördü. Ankaralı bir işadamı şimdiden kadın işçi alımını durdurdu.

Bugün gazetesinin haberine göre, Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, kadın çalışanların istihdam şartlarını kolaylaştırmak amacıyla hazırlıkları yürütülen yasa taslağının iş dünyasında büyük endişeye yol açtığını belirtirken, tehlikeli bir gelişmeyi açıkladı. Özdebir, ASO üyesi bir sanayicinin düzenlemeden duyduğu kaygıyla bundan sonra fabrikasına kadın işçi almayacağını kendisine söylediğini bildirdi.

MAALİYET ENDİŞESİ

Özdebir işadamının, yeni taslağın yasalaşması halinde kadın işçi çalıştıran işletmelerin istihdam maliyetlerinin artacağı öngörüsünde bulunduğunu, bu maliyeti üstlenmemek için kadın yerine erkek işçi alınması yönünde yöneticilerine talimat verdiği bilgisini aktardı. Özdebir'in ismini açıklamadığı fabrikada halen 40'ı kadın toplam 200 işçinin çalıştığı öğrenildi. Özdebir, kadın çalışanlara getirilecek yeni hakların işadamlarını endişelendirmesinin normal olduğunu belirtirken, benzer tepkinin birçok işadamından gelebileceği endişesini taşıdıklarını söyledi.

BİRÇOĞU AYNISINI YAPAR

Özdebir, "Çünkü işletmeler maliyet hesabı yapıp düşük maliyetli olanı tercih eder" dedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın kadın istihdamına yönelik hazırladığı düzenleme taslağında, doğum yapan kadınlara uygulanan 16 haftalık analık izninin 24 haftaya kadar çıkarılması, kadınlara yarım gün çalışma imkanı getirilmesi, işyerlerinde kreş açılması, doğum yapan kadının işe dönüş garantisi getirilmesi gibi maddeler yer alıyor.

BDDK ve ASO'nun karşı karşıya olmasına rağmen, BDDK Başkanı Mukim Öztekin'le görüşemediğini belirten Özdebir, "Ne yazık ki eski başkan Tevfik Bilgin'le olduğu gibi iyi komşu olamadık. Kendisine gittim ama o gelmedi. Düzenlemelerle ilgili görüş almadı" dedi. Öztekin'in bankaların aldığı işlem ücretleriyle ilgili olarak, "3 liraya da lahmacun var 50 liraya da. Bodrum'da 50 lira" sözlerini de eleştiren Özdebir, "Biz sanayinin içindeki Nihat Usta'da çeyrek ekmeğin arasına köfte koyduruyoruz" dedi.

"TÜRKİYE'Yİ TÜCCARLAR İDARE EDİYOR"

ASO Baş­ka­nı Öz­de­bir, Tür­ki­ye­'de üre­ti­min hız­la göz­den düş­tü­ğü­nü sa­vun­du. ASO'­nun 5 bin, An­ka­ra Ti­ca­ret Oda­sı­'nın ise 150 bin üye­si ol­du­ğu­na işa­ret eden Öz­de­bir, şun­la­rı söy­le­di: "Si­ya­set­çi oyu çok olan ta­ra­fı mem­nun et­mek is­ter. Bu ne­den­le Tür­ki­ye­'yi tüc­car­lar ida­re edi­yor. İşa­dam­la­rı­mız gi­de­rek sa­na­yi­ci­lik­ten uzak­la­şı­yor, gay­ri­men­ku­le yö­ne­li­yor."

İşverenlerden "Kadın İşçi Almayın" Talimatı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel İşverenlerden 'Kadın İşçi Almayın' Talimatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.


Advertisement