İsviçre'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - CENEVRE - Son Dakika
Güncel

İsviçre'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - CENEVRE

Türkiye'nin Cenevre Başkonsolosu Mehmet Sait Uyanık, "15 Temmuz teşebbüsü, Türkiye'nin bir seferde maruz kaldığı en kanlı terör saldırısıdır.

14.07.2019 23:29  Güncelleme: 23:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin Cenevre Başkonsolosu Mehmet Sait Uyanık, "15 Temmuz teşebbüsü, Türkiye'nin bir seferde maruz kaldığı en kanlı terör saldırısıdır. Saldırıyı gerçekleştirenlerin sergilediği vahşetin ve hainliğin benzeri tarihimizde yaşanmamıştır." dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi, üçüncü yılında İsviçre'nin Cenevre kentinde yapılan etkinlikte anlatıldı.

Türkiye'nin BM Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilciliği Resmi Konutu'nda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe, diplomatik erkan ve çok sayıda davetli katıldı.

15 Temmuz şehitlerinin anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte, Anadolu Ajansının (AA) darbe girişimi temalı fotoğraf sergisi katılımcılarla buluşurken, darbe girişimine ilişkin belgesel gösterimi gerçekleştirildi.

Türkiye'nin Cenevre Başkonsolosu Uyanık, etkinlik kapsamında yaptığı konuşmada, "FETÖ'nün orduya sızdırılmış mensuplarının silahlı kuvvetlerin emir komuta zinciri dışına çıkarak gerçekleştirdikleri 15 Temmuz teşebbüsü, Türkiye'nin bir seferde maruz kaldığı en kanlı terör saldırısıdır. Saldırıyı gerçekleştirenlerin sergilediği vahşetin ve hainliğin benzeri tarihimizde yaşanmamıştır." diye konuştu.

Daha önce eşine rastlanmamış ölçüde küresel bağlantıları bulunan, hiçbir ahlaki sınır tanımayan FETÖ'nün, insani yardım, eğitim, ticaret gibi faaliyetlerin arkasına saklanarak dünyanın farklı bölgelerinde gelir sağlayan bir terör örgütü olduğunun altını çizen Uyanık, şunları kaydetti:

"(FETÖ) Yalnız Türkiye için değil faaliyet gösterdiği bütün ülkeler bakımından ulusal güvenlik tehdidi oluşturmaktadır. Darbe girişimini engellemiş ve bunun için büyük bedeller ödemiş olan ülkemiz, FETÖ'nün faaliyette bulunduğu ülkeleri benzer süreçleri ve acıları yaşamamaları için uyarma ihtiyacı hissetmektedir. Dünya kamuoylarında FETÖ tehlikesine yönelik daha belirgin bir farkındalığın oluşmuş olması da memnuniyet vericidir. FETÖ'nün kendisini lanse etmeye çalıştığı şekilde eğitim ve hayır işleriyle uğraşan bir hareket olmadığı, siyasi ve ekonomik çıkarları uğruna terörün her şeklini uygulayabilen karanlık ve sinsi bir örgüt olduğu uluslararası planda da artık daha iyi görülmektedir."

"FETÖ sinsi, hain bir örgüttür"

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Sadık Arslan da "Her şeyden önce 15 Temmuz, milletimiz açısından bizde asla tükenmeyen milli mücadele ruhunun yeniden ete kemiğe büründüğü, tecessüm ettiği bir hal olmuştur." dedi.

FETÖ'nün Türk milletinin kutsal kabul ettiği tüm değerlere ve kurumlara saldırdığına dikkati çeken Arslan, "FETÖ dünya üzerinde ender görülen sinsi hain bir örgüttür. Bizim 16 Temmuz'dan çıkarttığımız en büyük ders bir daha hain sızma hareketlerine izin vermemektir." diye konuştu.

Arslan, diplomaside, istihbaratta, orduda, medyada ve sivil toplum kuruluşlarında bir daha FETÖ benzeri yapılanmalara artık yer olmayacağını vurguladı.

15 Temmuz gecesi kendisinin de Türkiye'de olduğunu belirten Arslan, "Memleketimizin tüm fertleriyle ailece o travmayı yaşadık ama o zaferi de birlikte yaşadık." ifadesini kullandı.

Yurt dışında yaşayan Türklere çağrı

Türkiye'nin Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Kemal Madenoğlu, darbe gecesi yaşananların ve Türk milletinin direnişinin unsurlarının sürekli canlı tutulması gerektiğini söyledi.

FETÖ'nün sinsi bir terör örgütü olduğunun altını çizen Madenoğlu, yurt dışındaki Türk misyonlarının yanı sıra Türk sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların da bu terör örgütüne karşı mücadeleye katılması gerektiğini bildirdi.

FETÖ'nün yurt dışındaki algı operasyonlarına karşı vatandaşları uyanık olmaya davet eden Madenoğlu, "Bu milletin pir parçası olarak bu konuda hepimize düşen görevler var." şeklinde konuştu.

Etkinliğe Azerbaycan'ın BM Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Vakıf Sadıkov da katıldı.

İsviçre\'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - CENEVRE
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsviçre'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - CENEVRE - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • KADEM İnovasyonda Kadın Projesi Mezunlar Buluşması Gerçekleştirdi
    14:09 KADEM İnovasyonda Kadın Projesi Mezunlar Buluşması Gerçekleştirdi

    Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) tarafından hayata geçirilen İnovasyonda Kadın Projesi kapsamında İstanbul'da mezunlar buluşması düzenlendi. Proje kapsamında eğitim alan ve iş hayatına atılan kadın girişimcilerin katıldığı buluşmada, KADEM Girişimcilik Danışmanı Esra Soylu, projenin büyüyen ve etkisini genişleten bir hikaye olduğunu belirtti. Programda kadın girişimcilerin başarı hikayeleri paylaşıldı ve mentör buluşmaları gerçekleştirildi.

  • Lüleburgaz'da Tır ve Hafif Ticari Araç Çarpıştı: 2 Yaralı
    14:08 Lüleburgaz'da Tır ve Hafif Ticari Araç Çarpıştı: 2 Yaralı

    Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, tır ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada 2 kişi yaralandı. Olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ambulansla Lüleburgaz Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kaza nedeniyle yol bir süre trafiğe kapanırken, araçların kaldırılmasının ardından yol yeniden açıldı.

  • Balıkesir'de Bahçıvanlık Kursu Tamamlandı
    14:06 Balıkesir'de Bahçıvanlık Kursu Tamamlandı

    Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde düzenlenen 4. Uygulamalı Bahçıvanlık Kursu tamamlandı. Kursiyerlere törenle belgeleri verildi.

  • İzmit Belediyesi'nde Yeni Dönemin İlk Meclis Toplantısı Gerçekleşti
    14:06 İzmit Belediyesi'nde Yeni Dönemin İlk Meclis Toplantısı Gerçekleşti

    İzmit Belediyesi'nin 2024 yılı nisan ayı meclisi gerçekleşti. Başkan Hürriyet, birleştirici mesajlar vererek 400 bin İzmitliye hizmet etmek için söz verdi.

  • Hakkari Yüksekova'da Yılanlar Sürü Halinde Görüntülendi
    14:05 Hakkari Yüksekova'da Yılanlar Sürü Halinde Görüntülendi

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesine 30 kilometre uzaklıkta bulunan Yılan Pınarı bölgesinde sıcak havayla birlikte ortaya çıkan yılanlar, kayalıklarda sürü halinde görüntülendi. Vatandaşlar her yıl bu dönemde yılanların sürüler halinde ortaya çıktığını belirtti ve bölgeye ilgi gösteren meraklı insanların olduğunu ifade etti.

  • Konya'da bir adam çocuklarına ait eşyaları saklıyor
    14:05 Konya'da bir adam çocuklarına ait eşyaları saklıyor

    Konya'nın Beyşehir ilçesinde yaşayan Sabit Kasapoğlu, çocuklarına ait dişleri, göbek bağlarını ve birçok eşyayı saklayarak hatıra olarak muhafaza ediyor. Evde bulunan antika eşyaların yanı sıra, dişler, diş filmleri, saçlar, eski para ve oyuncaklar da koleksiyonun bir parçası. Kasapoğlu, bu eşyaların kendisi ve ailesi için çok değerli olduğunu belirtiyor.

  • Adana'da Portakallı Lezzetler Yarışması düzenlendi
    14:05 Adana'da Portakallı Lezzetler Yarışması düzenlendi

    Adana'da devam eden 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında "Portakallı Lezzetler Yarışması" gerçekleştirildi. Kentin önemli tarım ürünlerinden narenciyenin özel tariflerle buluşturulduğu yarışmada şefler, tatlı-pasta, soğuk-sıcak yemekler ve yöresel Adana mutfağı kategorilerinde mücadele etti. Dereceye giren şeflere ödül verilirken, etkinlikte Adana'nın öne çıkan 35 yöresel yiyeceği sergilendi.


Advertisement