İsviçre'de 3 Kişinin Öldüğü Kulüp Yangınında Karar Aşamasına Gelindi - Son Dakika
Güncel

İsviçre'de 3 Kişinin Öldüğü Kulüp Yangınında Karar Aşamasına Gelindi

İsviçre\'de 3 Kişinin Öldüğü Kulüp Yangınında Karar Aşamasına Gelindi

İsviçre'nin Argau kantonunda bir gece kulübünü yakarak 3 kişinin ölümüne sebep olan Türk'ü, İsviçre'nin en ünlü avukatı savunuyor.

19.07.2011 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsviçre'nin Argau kantonunda bir gece kulübünü yakarak 3 kişinin ölümüne sebep olan Türk'ü, İsviçre'nin en ünlü avukatı savunuyor.

Murat Kulaber adlı Türkün yaktığı iddia edilen gece kulübü ile ilgili davada karar aşamasına gelindi.

İsviçre'nin Argau kantonu Augst kasabasındaki Moulin Rouge adlı gece kulübünü yakarak üç kişinin ölümüne sebep olduğu iddia edilen 39 yaşındaki Murat Kulaber için karar duruşması başladı.

Kulaber'in 15 Kasım 2008'de sabaha karşı eski sevgilisi Romanya kökenli Gabriela A. ya ait olan Moulin Rouge adlı gece kulübünü benzin dökerek yaktığı iddia ediliyor. Yanan gece kulübünde o sırada ikinci katta uyumakta olan 21 yaşındaki Faslı İlhame, 26 yaşındaki Ukranyalı Maya ve 23 yaşındaki Rus dansözler olay yerinde yanarak ölmüştü.

YANGINI KENDİMİ SAVUNMAK İÇİN ÇIKARTTIM

Yangının ardından tutuklanan 39 yaşındaki evli ve dört çocuk babası Murat Kulaber kendisini savunması için İsviçre'nin en ünlü ceza avukatlarından olan Dr. Valentin Landmann'ı tuttu. Dün başlayan karar duruşmasında, Murat Kulaber avukatı aracılığıyla şu savunmayı yaptı Eski sevgilim Gabriela A. beni tehdit etti. Üzerime Romanyalıları salacağını söyledi. Bir anlık öfke kızgınlık ve kıskançlıkla yakma eylemini gerçekleştirdim.

Avukat Landmann ise, yerel televizyona verdiği demeçte, müvekkilinin öldürmek amaçlı yangın çıkartmadığını iddia ederek, Müvekkilim akıl hastası değildir. Bir anlık kıskançlık ve korku ile bunu yapmıştır. Öldürme kastı yoktur dedi.

Çalışmayan, malul emekli aylığı alan 39 yaşındaki Murat Kulaber'in eşi Sevim Kulaber ise İsviçre basınına verdiği demeçte, kocasının arkasında olduğunu belirtti. Yerel televizyona konuşan Savcı Pascal Pilet ise, Murat Kulaber'in tamamen öldürmek kasıtlı olarak bu yangını çıkarttığını iddia etti. Mahkemenin 5 Ağustos'ta karar vermesi bekleniyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İsviçre'de 3 Kişinin Öldüğü Kulüp Yangınında Karar Aşamasına Gelindi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement