İtalya AB'den mali destek programlarının gelecek yılbaşında başlatılmasını istedi - Son Dakika
Güncel

İtalya AB'den mali destek programlarının gelecek yılbaşında başlatılmasını istedi

İtalya AB\'den mali destek programlarının gelecek yılbaşında başlatılmasını istedi

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, Avrupa Birliği'nin (AB) Kovid-19 salgınının ekonomi ve sosyal alandaki etkileriyle mücadele için belirlediği programların ve mali yardımlarının yılbaşından itibaren gecikme olmadan başlaması gerektiğini bildirdi.

20.10.2020 21:15  Güncelleme: 21:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, Avrupa Birliği'nin (AB) Kovid-19 salgınının ekonomi ve sosyal alandaki etkileriyle mücadele için belirlediği programların ve mali yardımlarının yılbaşından itibaren gecikme olmadan başlaması gerektiğini bildirdi.

İtalya Başbakanı Conte, İspanyol mevkidaşı Pedro Sanchez'i Roma'daki başbakanlık sarayı Chigi'de ağırladı. İki başbakan, baş başa görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Conte, Kovid-19 salgınının ekonomi ve sosyal alandaki etkileriyle mücadele için hazırlanan desteklerin gecikmemesi gerektiğini belirterek, "Hem sağlık hem de ekonomi boyutunda hızlı ve etkili bir yanıt, bizim için binlerce Kovid-19 kurbanına karşı ahlaki yükümlülüktür. AB'nin yeni nesil programı ve çok yıllı mali çerçevesi, 1 Ocak 2021'den itibaren gecikme olmadan başlamalı. Ekonomilerimizin yeniden başlamaya ihtiyacı var." ifadelerini kullandı.

Conte, Avrupa'nın birlikte bu işin üstesinden gelebileceğini, milliyetçi reçetelerin bir çözüm getirmeyeceğini söyledi.

İspanya Başbakanı Sanchez de Kovid-19 salgınının Akdeniz toplumlarını çok güçlü şekilde etkilediğini belirterek, "Bu ilişkiyi ve ortak çalışmayı öne çıkarmak önemli. Pek çok alanda benzer bakış açısına sahibiz. Kurtarma fonu da bizi benzer şekilde gördü. AB'de de yakın pozisyonlardayız. Bizler Akdeniz ülkeleri olduğumuz için iklim değişikliği bizi yakından ilgilendiriyor." dedi.

Sanchez, AB içinde Kovid-19'un ekonomiye etkileriyle mücadelede kullanılacak fonun iki ülkenin uğraşlarıyla çıktığını aktararak, "Biz birlikte Avrupa'yı daha güçlü kılıyoruz. İtalya ve İspanya'nın katkıları olmasaydı, pandeminin sosyal ve ekonomik alandaki etkileriyle mücadeleye yönelik anlaşma hiç olmayabilirdi." diye konuştu.

İki başbakan daha sonra İtalya-İspanya Diyalog Forumu'na katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İtalya AB'den mali destek programlarının gelecek yılbaşında başlatılmasını istedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Elektrik tellerinin teması sonrası patlama yaşandı
    12:43 Elektrik tellerinin teması sonrası patlama yaşandı

    Muğla'nın Ula ilçesinde sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış ve fırtına sonrası evlerin ve araçların yakınından geçen enerji nakil hatları birbirine temas etmesi sonrası şiddetli patlamalar yaşandı. Olay, sabah saatlerinde Ula İlçesi Köprübaşı Mahallesinde meydana geldi. İlçede etkili olan yağışlı ve fırtınalı hava sırasında sokak üzerindeki elektrik telleri birbirine çarparak kıvılcım çıkarmaya başladı. Tellerin birbirine temas etmesi sonrası patlamanın yaşandığı anlar bir vatandaş tarafından cep telefonu ile an be an kaydedildi. Fırtına nedeniyle elektrik tellerinin birbirine temas etmesi ve yaşanan patlama sonrası ilçede elektrik kesintisi yaşandı.

  • İstanbul'dan Çankırı'ya doğaya kaçış
    12:42 İstanbul'dan Çankırı'ya doğaya kaçış

    İstanbul'da yaşayan Veysel Elmas, şehir hayatından sıkılarak çocukluk hayalini gerçekleştirerek Çankırı'da doğa ile iç içe yaşamaya başladı. Elmas, doğanın kendisine huzur verdiğini belirterek, buranın tüm negatif enerjisini attığını söyledi. İstanbul'da yaşarken sürekli stres yaşadığını ifade eden Elmas, trafik problemlerinden sıkıntı çektiğini ve istediklerini yapamadığını dile getirdi.

  • Bursa'da istinat duvarının, üzerine devrildiği apartmandaki 2 kişi yaralandı
    12:42 Bursa'da istinat duvarının, üzerine devrildiği apartmandaki 2 kişi yaralandı

    Bursa'nın Gemlik ilçesinde, şiddetli yağışın etkisiyle zayıflayan istinat duvarı, bir apartmanın üzerine devrildi. Olayda 2 kişi yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. İhbar üzerine olay yerine AFAD, 112 Acil Sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar Gemlik Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Bina sakinlerinin tahliyesi yapıldı ve enkaz kaldırma çalışmaları başlatıldı. Gemlik Kaymakamı Hasan Göç de olay yerine gelerek bilgi aldı.

  • İçişleri Bakanı, Atatürk ve Erdoğan'a hakaret iddialarıyla ilgili soruşturma başlattı
    12:42 İçişleri Bakanı, Atatürk ve Erdoğan'a hakaret iddialarıyla ilgili soruşturma başlattı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır'ın Sur Belediyesi'nde mazbata töreninde Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret edildiği iddiaları üzerine Mülkiye Müfettişi görevlendirildiğini açıkladı.

  • Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere: Tabloyu tam netleştiremedik
    12:38 Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere: Tabloyu tam netleştiremedik

    Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, İktidar Yolunda CHP Belediyeciliği Çalıştayı öncesi belediyenin çalışmalarını ve incelemelerini açıkladı. Tutdere, önümüzdeki hafta ayrıntılı bir şekilde kamuoyuna açıklama yapacaklarını belirtti.

  • Afyonkarahisar'da Minibüs Kazası: 5 Kişi Yaralandı
    12:38 Afyonkarahisar'da Minibüs Kazası: 5 Kişi Yaralandı

    Afyonkarahisar'ın Susuz beldesi yakınlarında meydana gelen minibüs kazasında 5 kişi yaralandı. Minibüs, kontrolünü kaybederek yol kenarındaki ağaç ve tabelaları devirerek bir fabrikanın bahçesinde yan yatarak durabildi. Olayın ardından sağlık, polis, itfaiye ve AFAD ekipleri kaza yerine sevk edildi.

  • Adıyaman'ın Gölbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri Ağaçlara Kuş Yuvası Astı
    12:38 Adıyaman'ın Gölbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri Ağaçlara Kuş Yuvası Astı

    Gölbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, atıl durumdaki malzemeleri kullanarak okulun bahçesindeki ağaçlara renkli kuş yuvaları astı. Proje, geri dönüşüm farkındalığı ve doğayla zaman geçirme fırsatı sunuyor.


Advertisement