İtalya Başbakanı Draghi: "Türkiye çok önemli bir rol oynuyor" - Son Dakika
Güncel

İtalya Başbakanı Draghi: "Türkiye çok önemli bir rol oynuyor"

İtalya Başbakanı Draghi: "Türkiye çok önemli bir rol oynuyor"

İtalya Başbakanı Mario Draghi, Rusya-Ukrayna savaşında, Türkiye'nin barış sonucunu getirecek müzakere sürecini başlatmak için çok önemli bir rol oynadığını vurgulayarak tüm ülkelerin bu hususta Türkiye ile iş birliği yapmaya hazır olduğunu söyledi.

31.03.2022 15:30  Güncelleme: 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İtalya Başbakanı Mario Draghi, Rusya- Ukrayna savaşında, Türkiye'nin barış sonucunu getirecek müzakere sürecini başlatmak için çok önemli bir rol oynadığını vurgulayarak tüm ülkelerin bu hususta Türkiye ile iş birliği yapmaya hazır olduğunu söyledi.

Başbakan Draghi, Anadolu Ajansının (AA) da üyesi olduğu Roma'daki Yabancı Basın Derneğinde düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

AA muhabirinin, Rusya-Ukrayna savaşında Türkiye'nin taraflar arasında üstlendiği rolü nasıl değerlendirdiği sorusuna Draghi, "Türkiye, barış sonucu getirecek müzakere sürecini başlatmak için çok çok önemli bir rol oynuyor. Bunu jeostratejik konumu ve çatışmanın tüm taraflarıyla olan ilişkileri sayesinde yapabiliyor. Burada tüm ülkeler, bu yönde Türkiye ile iş birliği yapmaya hazır." yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile geçen hafta Brüksel'de yaptığı toplantı hatırlatılan ve burada Eurosam'ın Samp-T hava savunma sisteminin gündeme gelip gelmediği sorusu üzerine Draghi, " Fransa, İtalya ve Türkiye'nin hem bu konuyu (Eurosam) hem de genel anlamda ticari ilişkileri yeniden inşa etmek ve pekiştirmek üzere birkaç yıl önce üzerinde konuşulan bir proje üzerinden görüşmesi üzerinde mutabık kaldık." ifadesini kullandı.

Draghi, üç ülkenin ne zaman görüşeceğine dair ise şunları kaydetti:

"Görüşmek için halen bir tarih belirlendiğini düşünmüyorum. Gelecek haftalarda bunun nerelerde olacağına dair üzerinde çalışılıyor. Türkiye ile genel anlamda ilişkiler, gerçekleştirilen bazı eylemlerin de etkisiyle iyileşti ama hala yapılacak çok şey var."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İtalya Başbakanı Draghi: 'Türkiye çok önemli bir rol oynuyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Üniversite Mezunu Genç Gazeteci, Köyünde Çiftçilik Yaparak Ailesine ve Köy Halkına Katkıda Bulunuyor
    12:04 Üniversite Mezunu Genç Gazeteci, Köyünde Çiftçilik Yaparak Ailesine ve Köy Halkına Katkıda Bulunuyor

    Sivas'ın merkeze bağlı Yaramış köyünde yaşayan Ahmet Almalı, üniversite eğitimini tamamladıktan sonra köyüne dönerek baba toprağını işlemeye başladı. Gazetecilik alanında eğitim gören Almalı, iş aramak yerine köyünde tarımsal faaliyetlerini sürdürmeyi tercih etti. Baba toprağını işlemek, aile geleneğine uygun bir adım olduğu kadar Almalı için de büyük bir gurur kaynağı. Üniversite mezunu genç çiftçi, üretim yaparak hem ailesine hem de köy halkına katkıda bulunmayı hedefliyor.

  • Yalova'da 15 Yıl Hapis Cezası Bulunan Zanlı Yakalandı
    12:04 Yalova'da 15 Yıl Hapis Cezası Bulunan Zanlı Yakalandı

    Yalova'da 15 yıl 6 ay 10 gün kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle aranan zanlı, jandarma ekipleri tarafından yakalandı. E.U. isimli zanlı, Kasten Öldürme, Hırsızlık, Mala Zarar Verme, Konut Dokunulmazlığını İhlal suçlarından toplamda 15 yıl 6 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.

  • Ardahan'da Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası Elemeleri Gerçekleştirildi
    12:03 Ardahan'da Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası Elemeleri Gerçekleştirildi

    Türkiye Zeka Oyunları Federasyonu (TAZOF) tarafından düzenlenen 'Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası' Ardahan elemeleri, Ardahan Öğretmenevinde yapıldı. Çıldır İlkokulu öğrencileri turnuvaya katıldı ve il birincisi olan öğrenciler Rize'de yapılacak Türkiye finallerine katılma hakkı kazandı.

  • Tokat'ta meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin yeni görüntüleri ortaya çıktı
    12:03 Tokat'ta meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin yeni görüntüleri ortaya çıktı

    Tokat'ta saat 01.06'da meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin yeni görüntüleri AFAD tarafından paylaşıldı. Deprem, Sulusaray ilçesinde merkez üssü olarak kaydedildi ve Sivas ile Yozgat illerinde de hissedildi. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, deprem anında büyükbaş hayvanların ayağa kalktığı ve bakkal tezgahından gelen sesin ardından sarsıntının yaşandığı görüldü. Deprem sonucunda herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadı.

  • Ardahan İl Genel Meclis Başkanlığı Seçimi Sonuçlandı
    12:03 Ardahan İl Genel Meclis Başkanlığı Seçimi Sonuçlandı

    31 Mart yerel seçimlerinin ardından yapılan Ardahan İl Genel Meclis Başkanlığı seçiminde, CHP adayı Serkan Akbudak Meclis Başkanı olarak seçildi. Seçim sonucunda CHP'nin üye sayısı 7'ye yükseldi.

  • Burdur'da Kavşakta Kaza: 1 Yaralı
    12:01 Burdur'da Kavşakta Kaza: 1 Yaralı

    Burdur'da Fevzi Çakmak Mahallesi'nde meydana gelen kaza sonucu, kavşağa kontrolsüz giren iki otomobil çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle savrulan otomobil, polis karakolunun istinat duvarına çarptı. Kazada 1 kişi yaralandı ve sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

  • Giresun Bulancak'ta Kuyumcu Soygunu
    12:01 Giresun Bulancak'ta Kuyumcu Soygunu

    Giresun'un Bulancak ilçesinde bir kuyumcu maskeli 2 kişi tarafından soyuldu. Hırsızlar, çaldıkları altınlarla çalıntı araçla kaçtı. Polis, şüphelileri aramaya devam ediyor.

  • Macaristan Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, Kütahya Valisi Musa Işın'ı ziyaret etti
    12:00 Macaristan Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, Kütahya Valisi Musa Işın'ı ziyaret etti

    Macaristan Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, Macaristan Kütahya Fahri Konsolosu İsmet Güral ile birlikte Kütahya Valisi Musa Işın'ı ziyaret etti. Vali Işın, Büyükelçi Matis'i Kütahya'da ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.

  • Konyaaltı Belediye Başkanı Personelle Bir Araya Geldi
    12:00 Konyaaltı Belediye Başkanı Personelle Bir Araya Geldi

    Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, merkez binada görev yapan personelle bir araya gelerek hizmetler hakkında görüş alışverişinde bulundu. Başkan Kotan, personelden işlerini layıkıyla yapmalarını istedi ve tasarruf tedbirleri alacaklarını belirtti.

  • Bodrum Belediyesi Atalık Yerli Tohum Fidelerini Üreticilere Hibe Etti
    11:59 Bodrum Belediyesi Atalık Yerli Tohum Fidelerini Üreticilere Hibe Etti

    Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından üretilen atalık yerli tohum fideleri, üreticilere hibe edildi. Dağıtım etkinliğine Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit ve Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci de katıldı.


Advertisement