İtalya Başbakanı Meloni, AB Liderler Zirvesi'nin sonuçlarından memnun - Son Dakika
Güncel

İtalya Başbakanı Meloni, AB Liderler Zirvesi'nin sonuçlarından memnun

İtalya Başbakanı Meloni, AB Liderler Zirvesi\'nin sonuçlarından memnun

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, AB Liderler Zirvesi'nden çıkan sonuçlardan son derece memnun olduğunu söyledi.

24.03.2023 18:27  Güncelleme: 18:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, AB Liderler Zirvesi'nden çıkan sonuçlardan son derece memnun olduğunu söyledi.

Meloni, Brüksel'de dün ve bugün yapılan AB Liderler Zirvesi'nin sonunda, İtalyan basınına zirvenin sonuçlarını değerlendirdi.

Başbakan Meloni, "İtalya'nın Avrupa Konseyinin sonuçlarından oldukça memnun olduğu söylenebilir." dedi.

Zirvede göç konusunun ele alış biçiminde bir değişiklik olduğunu ifade eden Meloni, "Ama göç konusu, AB'nin amaçları arasında bir öncelik olmaya devam ediyor. Uygulamanın sonuçlarına bir sonraki AB Konseyinde bakılacak. Bu da şunu gösteriyor, bu tek seferlik bir girişim değildi. Somut sonuçlar elde etmek üzere çalışıyoruz." diye konuştu.

Meloni, ABD'deki banka iflasları ve İsviçre'deki bankacılık krizi hatırlatılarak, Avrupa bankacılık sistemine dair durumun sorulması üzerine, "Temelleri sağlam ve istikrarlı bir sistemden söz ediyoruz. Özel bir endişe duymuyorum." yanıtını verdi.

Ekonomi yönetimi meselesinin de yıl sonuna kadar çözülmesi gerektiğini dile getiren Meloni, "Eğer Birlik, ekolojik ve dijital dönüşüm üzerine çalışıyorsa, Ukrayna'yı destekleme konusunda çalışıyorsa, o zaman ekonomi yönetimi kurallarında da bu hususlar dikkate alınmalı. Bana öyle geliyor ki bu konuda yaygın bir hassasiyet söz konusu." yorumunu yaptı.

İtalya Başbakanı, sanayilerini yok ederek çevreye yardımcı olamayacaklarını ifade ederek, sürdürülebilir çözümler geliştirmeleri gerektiğini aktardı.

Meloni, daha önce göç konusu başta olmak üzere farklı konularda ters düştüğü Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüşmesinden memnun olduğunu belirterek, "Jeopolitik cephedeki senaryo ve karmaşık durum üzerine uzun ve kapsamlı bir görüşme oldu. İşbirliği isteği var." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İtalya Başbakanı Meloni, AB Liderler Zirvesi'nin sonuçlarından memnun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi
    21:37 Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi

    Van'ın İpekyolu ilçesinde define avcılarının kazı yaptığı ihbarı üzerine olay yerine giden jandarma ve emniyet personeli, mühimmat ele geçirdi. Jandarma ve emniyet ekipleri, kazı alanında güvenlik önlemi alarak çalışma başlattı ve mühimmatı ele geçirdi. Olaya ilişkin soruşturma devam ediyor.


Advertisement