İtalya'da Anayasa Mahkemesinden tartışmalı karar - Son Dakika
Güncel

İtalya'da Anayasa Mahkemesinden tartışmalı karar

İtalya\'da Anayasa Mahkemesinden tartışmalı karar

İtalya'da Anayasa Mahkemesi, mafya terör bağlantılı suçlardan ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum olanların da diğer mahkumlarınki kadar hücreden çıkış gibi bazı izinlerinin bulunması gerektiğine hükmetti.

23.10.2019 21:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İtalya'da Anayasa Mahkemesi, mafya terör bağlantılı suçlardan ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum olanların da diğer mahkumlarınki kadar hücreden çıkış gibi bazı izinlerinin bulunması gerektiğine hükmetti.

Yüksek mahkemeden yapılan açıklamada, mafya ve mafya bağlantılı suçlardan ömür boyu hapse mahkum olup, yargıyla iş birliği yapmayanlar için uygulanan koşulların hafifletilmesi kararı çıktı.

Buna göre, Anayasa Mahkemesi, yargıyla iş birliği yapmayan ağırlaştırılmış müebbet cezası alanların da diğer mahkumlarınki kadar hücreden çıkış ve diğer bazı izinlere sahip olması gerektiği kararını verdi.

Anayasa Mahkemesinin kararı doğrultusunda, parlamentonun konuyu gündemine alıp tartışması bekleniyor.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de ay başında İtalya'nın, mahkumların adaletle iş birliği yapmamaları durumunda hücreden çıkma izni hakkı dahi tanımayan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis yasasının yeniden düzenlemesi gerektiği kararını vermişti.

Salvini'den karara tepki

Yüksek mahkemenin kararına sol partiler, "dikkate alınması gerekir" teziyle yaklaştı.

Aşırı sağcı Lig'in lideri Matteo Salvini ise kararı, "suçlular için ödül" olarak nitelendirerek, "Bazı şeyleri düzene koymak için hükümete dönmeyi iple çekiyorum." dedi.

Söz konusu ağır ceza uygulamasına, Sicilya'da faaliyet gösteren mafya örgütü Cosa Nostra'nın eski patronlarından 2007'de yakalanarak hapse atılan Sebastiano Cannonizaro, bir üst mahkemede itiraz etmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İtalya'da Anayasa Mahkemesinden tartışmalı karar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kadirli'de çocuğa motosiklet çarptı
    09:59 Kadirli'de çocuğa motosiklet çarptı

    Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yolun karşısına geçmeye çalışan çocuğa motosiklet çarptı. Çarpmanın etkisiyle hem çocuk hem de motosiklet kullanıcısı yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

  • Mersin'in ilk kadın muhtarları mazbatalarını alıp göreve başladı
    09:58 Mersin'in ilk kadın muhtarları mazbatalarını alıp göreve başladı

    Mersin'in Mut ilçesinde iki kadın muhtar adayı seçimleri kazanarak göreve başladı. Fatma Ayan ve Fatma Dorla, mazbatalarını alarak Tuğrul Mahallesi ve Çömelek Mahallesi'nde muhtarlık görevine başladı. Ayan ve Dorla, kadınların seçme ve seçilme hakkını kullanarak bu başarıyı elde ettiklerini belirtti. İkinci sıraya yerleşen Dorla, köyünde eksikliklerin giderilmesi için çalışacağını ifade etti.

  • Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı esnafa can suyu oluyor
    09:56 Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı esnafa can suyu oluyor

    Adana'da bu sene 12'ncisi düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı, esnafa can suyu oluyor. Karnavala yerli ve yabancı yüz binlerce kişinin katılması beklenirken, esnafın işleri açılacak ve ekonomik olarak zor günler geçiren esnafa can suyu olacak.

  • Adana'da Kovalamaca Sonucu 2 Kilo 200 Gram Esrar Ele Geçirildi
    09:56 Adana'da Kovalamaca Sonucu 2 Kilo 200 Gram Esrar Ele Geçirildi

    Adana'da narkotik ekipleri, takibe aldıkları bir otomobilde gerçekleştirdikleri kovalamacanın ardından arka tampon ve alt muhafaza korumasında 2 kilo 200 gram esrar ele geçirdi. Olayla ilgili bir kişi tutuklandı.


Advertisement