İtalya'da Onur Ödülü Alan Türk Kızının Hedefi Büyük - Son Dakika
Güncel

İtalya'da Onur Ödülü Alan Türk Kızının Hedefi Büyük

İtalya\'da Onur Ödülü Alan Türk Kızının Hedefi Büyük

İtalya'nın Milano kentinde ilk ve orta okulu dereceyle bitirerek 'Onur Ödülü' alan Türk kızı Tuğba Nur Demirci'nin hedefinde Avrupa'nın en önemli üniversitelerinden biri var.

18.01.2013 11:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İtalya'nın Milano kentinde ilk ve orta okulu dereceyle bitirerek 'Onur Ödülü' alan Türk kızı Tuğba Nur Demirci'nin hedefinde Avrupa'nın en önemli üniversitelerinden biri var.

Tuğba Nur Demirci'nin başarı öyküsü, babası Mehmet Ali Demirci'nin 25 yıl önce eğitim amacıyla, Denizli'nin Acıpayam ilçesinden Milano'ya gelmesiyle başladı. Kısa bir süre sonra eğitimden vazgeçip çalışmak zorunda kalan Mehmet Ali Demirci, beş yıl sonra evlenerek, eşi Nevriye Yol Demirci'yi de yanına aldı. Önce Tuğba, bir yıl sonra da erkek kardeşi Furkan dünyaya geldi.

Yemekhanelerde çalışarak geçimlerini sağlamaya çalışan çift, Tuğba'nın okul başarısıyla emeklerinin meyvesini aldı. C.Lorenzini-V.Feltre İlkokolu'nu dereceyle bitiren Demirci, başarısını eğitimine devam ettiği Anna Frank Ortaokulu'nda da sürdürdü. Hatta daha da üst düzeye taşıyıp, ortakul bitirme sınavında sadece okulunun değil, bağlı bulundukları Cinisello Balsamo Belediye sınırları içindeki diğer okullar arasında da en başarılı öğrenci oldu. Bu sonuç üzerine dönemin Belediye Başkanı Daniela Gasperini'nin elinden 'Onur Ödülü' nün yanında ve 2 bin euro değerinde para ödülü aldı.

İYİ BİR ÖRNEK OLMAK İSTİYOR

Avrupa'da yaşayan ikinci jenerasyon Türkler adına iyi bir örnek oluşturan genç kız, Giuglio Casiraghi Fen Bilimleri Lisesi'nde sürdürdüğü lise eğitiminin ardından da hedefini büyük tutuyor. Avrupa'nın en önemli üniversitelerinden biri kabul edilen Milano Politeknik Üniversitesi'nde tıp eğitimi almayı hedefleyen Tuğba, 'Eğitimimi en iyi şekilde devam ettirmek istiyorum. Ailem en büyük destekçim. Tıp eğitimi aldıktan sonra ortopedi ya da pediatri alanında uzmanlaşmayı hedefliyorum. Tek isteğim ailem ve ülkem adına iyi bir örnek oluşturabilmek' dedi.

HEM EĞİTİM, HEM AİLEYE DESTEK

Tuğba bir yandan eğitimini en iyi şekilde sürdürmeye çalışırken, bir yandan da ailesine de destek olmayı ihmal etmiyor. Hafta içi tamamen derslerine odaklanan Tuğba, haftasonları ise soluğu anne ve babasının bir yıldır işletmesini üstlendiği döner salonunda alıyor. Tuğba el çabukluğuyla kestiği dönerleri, güleryüzüyle servis yaparak, müşterilerden de büyük taktir topluyor.

GURBETÇİLERE EĞİTİM ÇAĞRISI

Çocuklarının en iyi eğitimi alabilmeleri için günde 16 saat çalışan baba Mehmet Ali Demirci ise, 'Eşimle birlikte çocuklarımıza iyi bir gelecek sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Yeni nesilin eğitim alabilmesi çok önemli. Çevremizdeki Türk aileleri de bu yönde iknaya çalışıyoruz. Çocuklarımızın bizim yaşadığımız sıkıntıyı yaşamamaları için, ülke sistemine dahil olmaları şart. Bu da ancak eğitimle olur. Yurdışında yaşayan Türklerin çocuklarının eğitimini öncelik yapmaları gerekir.Yeni nesil, devamlı işçi olmak yerine iyi eğitim alıp kilit yerler edinmeli hatta parlamentoya girmeli' dedi.

İŞADAMLARI EĞİTİME DESTEK VERMELİ

Kızının başarısından gurur duyduğunu söyleyen anne Nevriye Yol Demirci de İtalya'da eğitimin paralı olduğunu belirterek, 'Onun amaçladığı eğitimi alabilmesi önceliğimiz. Sonuna kadar da destekçisiyiz. Ama yetkililerin sadece yurtdışındaki Türklerin eğitim durumundan şikayet etmek yerine işadamlarıyla birlikte, gurbetçilerin eğitim düzeyini arttıracak katkıyı sağlamalarını istiyorum. Daha duyarlı olmalılar. Bizim öyle veya böyle bir işimiz var ve Tuğba'nın eğitimini devam ettirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Ama bu imkanları sağlayamayan aileler var. Bunlardan bazıları çocuklarını okutmak istese bile paralı eğitim engeline takılıyor' dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İtalya'da Onur Ödülü Alan Türk Kızının Hedefi Büyük - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement