Italya'daki G7 Zirvesi'nin Ardından Protesto Gösterisi Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Italya'daki G7 Zirvesi'nin Ardından Protesto Gösterisi Yapıldı

İtalya'nın ev sahipliğinde yapılan, sanayileşmiş 7 ülkenin liderlerini bir araya getiren G7 Zirvesi protesto edildi.

27.05.2017 22:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İtalya'nın ev sahipliğinde yapılan, sanayileşmiş 7 ülkenin liderlerini bir araya getiren G7 Zirvesi protesto edildi.

Almanya, ABD, İngiltere, Japonya, Fransa, Kanada ve AB liderlerinin, İtalya'nın Sicilya adasındaki Taormina beldesinde bir araya geldiği 43. G7 Liderler Zirvesi, sona erdiği saatlerde, bin kadar G7 ve küreselleşme karşıtı tarafından protesto edildi.

Taormina yakınında, G7 Zirvesine akredite basın mensuplarının da bulunduğu Giardini Naxos beldesindeki protesto sırasında, "G7'ye Hayır" diyen göstericiler kendine ayrılan yerde durmak istemeyince polisle aralarında yer yer itişmeye varan gerginlik yaşandı.

Protestocu grubu dağıtmak için İtalyan polisinin gaz kullandığı görülürken, göstericilerden de polis ekiplerine yabancı madde atıldığı gözlendi. Zaman zaman yaşanan arbede de bazı protestocuların hafif şekilde yaralandığı görüldü.

İtalyan ANSA haber ajansının haberine göre; protesto gösterisine kırmızı-siyah giyimli 30 kişilik bir grubun teşvikiyle çıktığı ifade edildi.

Bu arada, İtalya İçişleri Bakanı Marco Minniti de zirvenin alınan önlemler sayesinde huzurlu bir şekilde tamamlandığını emeği geçen güvenlik güçlerine teşekkür etti.

2001 yılında o dönem G8 adıyla Cenova kentinde düzenlenen zirve sırasında çıkan olaylarda yaşananlar hafızalarda olduğu için İtalya'da bu sefer güvenlik önlemleri en üst düzeyde tutuldu. Zirve boyunca Taormina kent merkezi tamamen kapatılırken, her köşe başına bir polis ve askerin konulduğu, belde açıklarında çok sayıda savaş gemisi ve hücum botların devriye gezdiği, helikopterlerin de havada kuş uçurtmadığı görüldü.

İtalya, yurtdışından gelebilecek küreselleşme karşıtlarına yönelik AB içinde serbest dolaşımı sağlayan Schengen anlaşmasını 10-30 Mayıs tarihleri arasında askıya almıştı.

Italya\'daki G7 Zirvesi\'nin Ardından Protesto Gösterisi Yapıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Italya'daki G7 Zirvesi'nin Ardından Protesto Gösterisi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement