İtalya'dan Kripto Para Yaptırımları İçin Yasa Tasarısı - Son Dakika
Ekonomi

İtalya'dan Kripto Para Yaptırımları İçin Yasa Tasarısı

– İtalya'da kripto para birimleri yaptırımlarına ilişkin ilk yasa tasarısı taslağı Parlamento'ya sunuldu.

29.01.2019 09:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İtalya'da kripto para birimleri yaptırımlarına ilişkin ilk yasa tasarısı taslağı Parlamento'ya sunuldu.

Yerel medyada yer alan haberlere göre, söz konusu yasa tasarısı kripto para birimleri sektöründe yaygın olarak kullanılan "akıllı sözleşme" ve "dağıtılmış defter teknolojisi" gibi ifadeleri yasal olarak tanıtırken, ülkenin dijital gelişmelerinden sorumlu kurumu Agenzia per I'Italia Digitale'nin söz konusu teknolojiler için teknik standartlar oluşturması ve bu standartların yasa tasarısının resmi olarak kabul edilmesinin ardından üç ay içerisinde kabul edilmesi bekleniyor.

Söz konusu yasa tasarısı, İtalya Ekonomi Bakanlığı'nın geçen ay dijital varlıklar ve blockchain teknolojilerini kapsayan geniş bir yaptırım stratejisi oluşturulması için 30 uzmanı görevlendirdiği duyurusunun ardından sunulurken, Eylül ayında bakanlık, söz konusu yenilik ve teknolojileri anlamanın İtalya'nın "temel önceliği" olduğunu söylemişti. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi İtalya'dan Kripto Para Yaptırımları İçin Yasa Tasarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kripto Para Borsası FTX'in Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    20:04 Kripto Para Borsası FTX'in Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Kripto para borsası FTX'in kurucusu ve eski CEO'su Sam Bankman-Fried, dolandırıcılık ve kara para aklamaktan suçlu bulunmasının ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Savcılar, Bankman-Fried'in tarihin en büyük mali dolandırıcılıklarından birini gerçekleştirdiğini ve müşteri fonunu kendi amaçları için kullandığını ifade etti. Yargıç Kaplan, Bankman-Fried'ı 7 suçtan suçlu buldu ve 25 yıl hapis cezasına çarptırdı.


Advertisement