İtalya Dışişleri Bakanı Tajani, ABD'li mevkidaşı Blinken ile görüştü - Son Dakika
Güncel

İtalya Dışişleri Bakanı Tajani, ABD'li mevkidaşı Blinken ile görüştü

İtalya Dışişleri Bakanı Tajani, ABD\'li mevkidaşı Blinken ile görüştü

İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani'nin ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile telefon görüşmesi yaptığı bildirildi.

24.10.2022 21:59  Güncelleme: 22:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani'nin ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile telefon görüşmesi yaptığı bildirildi.

İtalya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Bakan Tajani'nin, İtalya'nın ABD ile ilişkilere verdiği önceliği teyit ettiği belirtilerek, şu ifadeler kullanıldı:

"Bakan, mükemmel ikili ilişkileri daha da derinleştirme ve küresel zorlukların üstesinden gelmeye yönelik ortak taahhüdü koruma isteğini dile getirdi. Bakanlar, Ukrayna'da barış ve adaleti sağlamak için birlikte çalışmaya devam etme, Kiev'e desteğin sürmesini garanti etme ve Rusya Federasyonu'na karşı son derece kararlı duruşun sürdürülmesi konusunda anlaştı."

Açıklamada, görüşmede tarafların, Avrupa-Atlantik güvenliğini teşvik etmek, çok taraflılığı ve kurallara dayalı uluslararası düzeni desteklemek için NATO, G7 ve Avrupa Birliği-ABD ilişkileri de dahil olmak üzere ikili düzeyde etkili iş birliğini ve yakın koordinasyonu taahhüt ettikleri ifade edildi.

Tajani, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda da Blinken ile samimi bir telefon görüşmesi yaptıklarını kaydetti.

Antonio Tajani, İtalya'da geçen hafta sonu yemin ederek göreve gelen Giorgia Meloni liderliğindeki sağ koalisyon hükümetinde dışişleri bakanlığını üstlenmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İtalya Dışişleri Bakanı Tajani, ABD'li mevkidaşı Blinken ile görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement