Koşucuyu öldüren ayı yakalandı! İtalya'da herkes aynı soruyu soruyor: Öldürülsün mü? - Son Dakika
Güncel

Koşucuyu öldüren ayı yakalandı! İtalya'da herkes aynı soruyu soruyor: Öldürülsün mü?

Koşucuyu öldüren ayı yakalandı! İtalya\'da herkes aynı soruyu soruyor: Öldürülsün mü?

5 Nisan'da İtalyan Alpleri'ndeki Caldes kasabası yakınlarında koşu antrenmanı gerçekleştiren Andrea Papi'ye saldırarak ölümüne sebep olan 17 yaşındaki dişi ayı "Jj4" yakalandı. Hayvan hakları savunucuları ve Papi'nin ailesi ayının öldürülmesini istemiyor; ancak Jj4 ile ilgili son kararı mahkeme açıklayacak.

18.04.2023 14:01  Güncelleme: 17:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İtalyan basınındaki haberlere göre, "Jj4" Trento yakınlarındaki Madonna di Campiglio beldesinde 1400 metre yükseklikte Folgarida yönünde ayak ve dışkı izlerinden tespit edildi, koku alan av köpeklerinin de yardımıyla dün akşam saatlerinde ekiplerin ormana kurduğu bir tuzak sayesinde yakalandı. "Jj4"ün Trento yakınlarındaki Casteller vahşi yaşamı koruma barınağına nakledildiği kaydedildi.

MAHKEME "VURULSUN" TALİMATINI DURDURMUŞTU

Trento Özerk Yönetim Başkanı Maurizio Fugatti, Papi'nin ölümünün bir ayı saldırısından kaynaklandığının tespit edilmesinin ardından "Jj4"ün görüldüğü yerde vurulması talimatı vermiş, ancak hayvan hakları savunucusu derneklerin itirazı üzerine mahkeme bu talimatı durdurmuştu.

ACILI AİLE DE AYININ ÖLDÜRÜLMESİNİ İSTEMİYOR

Bu arada, ayının saldırısında ölen Andrea Papi'nin ailesi de "Jj4"ün öldürülmesini istemediklerini beyan etti. Temyiz mahkemesinin süreci durdurma kararını bozması halinde "Jj4"ün yaşamı sonlandırılacak.

DAHA ÖNCE DE 2 KİŞİYİ YARALAMIŞ

İtalyan basını, söz konusu olayın, İtalya'da modern zamanlarda bir ayının insan öldürdüğü ilk vaka olarak kayıtlara geçtiğini yazarken, "Jj4"ün 2020 yılında da benzer şekilde dağda yürüyüş yapan 2 kişiyi yaraladığını hatırlattı. O tarihte de "Jj4"ün vurulması için talimat çıkarılmış ancak mahkeme bu talimat için yürütmeyi durdurma kararı vermişti.

Koşucuyu öldüren ayı yakalandı, İtalya şimdi bunu tartışıyor: Öldürülsün mü?
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Koşucuyu öldüren ayı yakalandı! İtalya'da herkes aynı soruyu soruyor: Öldürülsün mü? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Mehmet Uvez: vay ayı vay 0 0 Yanıtla

Advertisement