İtalyan David Di Donatello Sinema Ödülleri - Son Dakika
Kültür Sanat

İtalyan David Di Donatello Sinema Ödülleri

ROMA (AA) – İtalyan sinemasının "oscar"ları olarak kabul edilen "David di Donatello" ödüllerinin bu yılki kazananları belli oldu.

13.06.2015 04:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ROMA (AA) –  İtalyan sinemasının "oscar"ları olarak kabul edilen "David di Donatello" ödüllerinin bu yılki kazananları belli oldu.

Başkent Roma'daki Teatro Olimpico'da düzenlenen tören, İtalyan ve dünya sinemasının önde gelen isimlerinin kırmızı halıdan geçiş yapmasıyla başladı.

59. David di Donatello ödül töreninde bu yılın "en iyi film ödülü"ne; Francesco Munzi'nin yönettiği  "Kara ruhlar" filmi layık görüldü. Gioacchino Criaco'nun romanından uyarlanan Kara Ruhlar, bir yarısı suç dünyasına bulaşmış, diğer yarısı ise kirli işlerden uzak, sakin bir hayat sürdürmeye çalışan kendilerine farklı yaşam biçimleri benimsemiş bir papazın 3 oğlunun hikayesinin anlatıldığı film, "En iyi film ödülü" dışında, "En iyi yönetmen, en orijinal şarkı, en iyi yapımcı, en iyi montaj, en iyi ses, en iyi müzisyen ve en iyi senaryo dallarında David di Donatello heykelciklerini topladı. "Kara ruhlar", 2014 Venedik Film Festivali'nde de yarışmıştı.

David di Donatello ödüllerinde bu yıl; "En iyi aktör" ve "En iyi aktris" ödüllerine, Türk sinemaseverlerin, Ferzan Özpetek'in yönettiği filmlerden tanıdığı iki isim kazandı.

"En iyi aktör" ödülünü; "Il Giovane Favoloso"daki başrolüyle Elio Germano alırken, "En iyi aktris" ödülünü ise yönetmen Nanni Moretti'nin "Mia madre" filmindeki başrol oyuncusu Margherita Buy kazandı.

Geceye, İtalyan sinemasının ünlü simaları dışında ABD'li film yönetmeni Quentin Tarantino da katıldı. Tarantino, 1994 yılında çektiği Pulp Ficton ve 2012 yılında çektiği Türkiye'de "Zincirsiz" ismiyle giren "Django unchained" filmleriyle geçmişin en iyi David di Donatello'su ödüllerini aldı.

David di Donatello ödül töreninden önce gündüz de İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, bu ödül töreni sebebiyle İtalyan ve uluslararası sinema camiasına Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bir davet verdi. Mattarella'nın, ABD'li yönetmen Tarantino ile şakalaşmaları dikkati çekti.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat İtalyan David Di Donatello Sinema Ödülleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement