'İtalyan Gelin' Pippa Bacca'ya Vefa - Son Dakika
Güncel

'İtalyan Gelin' Pippa Bacca'ya Vefa

\'İtalyan Gelin\' Pippa Bacca\'ya Vefa

Pippa Bacca ölümünün dördüncü yıldönümünde Milano'da ailesi ve sevenleri tarafından törenle anıldı.

02.04.2012 14:17  Güncelleme: 14:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İtalyan performans sanatçısı Pippa Bacca ölümünün dördüncü yıldönümünde Milano'da ailesi ve sevenleri tarafından törenle anıldı.

İtalya'nın Milano kentinden başladığı otostopla barış yolculuğu Gebze yakınlarında tecavüz edilip öldürülmesiyle trajik bir şekilde biten İtalyan sanatçı Giuseppina Pasqualino di Marineo namı diğer Pippa Bacca, ölümünün dördüncü yıldönümünde törenle anıldı. Anma töreni, Pippa Bacca'nın evine 200 metre mesafedeki, cenazesinin de yapıldığı San Simliciano Kilisesi'nde, cenaze törenini de yöneten Peder Giuseppe Angelini yönetiminde yapıldı.

Tören sırasında, Pippa'nın insanlara güveni vurgulamak ve barış adına yaptığı yolculuğun trajedik bir şekilde sona ermesinden duyulan üzüntü dile getirildi. Yaklaşık 300 kişinin katılımıyla yapılan ve bir saat süren törenin ardından DHA muhabirinin sorularını yanıtlayan anne Elena Manzoni, Pippa Bacca olmadan geçen dört yılı anlatırken, 'Bir anne için kaybın ertesi günü de dört yıl sonrası da duyulan acı aynı. Bunu anlatabilmek çok zor. Sanırım ancak aynı acıyı yaşamış bir anne anlayabilir beni' dedi.

POLİTİK VE DİNİ KONULARA MALZEME EDİLMEMELİ

Pippa'nın ölümünün ardından birçok kişi ve kuruluştan destek aktiviteleri yapıldığını vurgulayan Manzoni, 'Ancak bu konuda dikkatli olmamız gerekiyor. Hem Pippa adına yapılacaklara yardım, hem de kontrol amaçlı yoğun çaba harcıyoruz. Pippa'nın yapmaya çalıştığı şeylerin politik veya dini konulara malzeme edilmemesi bizim için çok önemli. O sadece kendi yöntemiyle insanlığa yardım etmeye çalışıyordu' dedi.

KADINLAR BAŞLARINI YUKARDA TUTMALI

Pippa'nın ölümünün ardından da çeşitli davetler nedeniyle Tüğrkiye'de bulunduğunu belirten anne Manzoni, burada özellikle bir kadın derneği temsilcisin 'Pippa'dan sonra Türkiye'de kadınlar başkaldırdı' yorumundan çok etkilendiğini belirterek, 'Türk kadınları kaldırdıkları başlarını yukarıda tutmalı. İnanıyorun ki bu yaşamın temelidir. Çünkü kadın yaşamdır' dedi.

TÜRLER İTALYANLARDAN DAHA YAKIN OLDU

Olayın başlangıcından itibaren sağduyulu söylemleriyle Türkiye halkının gölünde taht kuran Manzoni, bu söylemlerini daha da ileriye taşıyarak, Türklerin, İtalyanlardan daha çok destek olduğunu söyledi. Manzoni, 'İlk andan itibnaren Türklerden sadece destek gördüm. İtalyanlar arasında da destek verenler oldu ama polemik yaratıp bizi yaralamaya çalışanlar da oldu. Başından beri Türkler, İtalyanlardan daha yakın oldu' dedi.

AMACI SADECE İNSANLARA YARDIM

Pippa Bacca'nın kızkardeşi Antonietta Pasqualino di Marineo da geçen dört yılı dile getirmenin çok zor olduğunu belirterek, 'Elimizden geldiğince onun yapmaya çalıştığını doğru şekilde dillendirip, projesini devam ettirmeye çalışyoruz. Onun amacı ne mesaj olmak, ne de mesaj vermek değidi. O sadece insanlara yardım etmek istiyordu' dedi.

PİPPA BACCA OLAYI

Giuseppina Pasqualino di Marineo namı diğer Pippa Bacca, 8 Mart 2008'de Milano'daki Corso Garibaldi'de bulunan evinden, arkadaşı Silvia Moro ile birlikte beyaz gelinlikler içinde otostopla barış yolculuğuna çıktı. Pippa Bacca ve Moro, Slovenya, Hırvatistan, Bosna, Bulgaristan, Türkiye, Suriye, Lübnan ve İsrail'i geçerek Filistin'e ulaşmayı amaçlıyordu. Ancak Pippa Bacca, 31 Mart 2008'de Kocaeli'nin Gebze İlçesi Tavşanlı Köyü yakınlarında otostop yaptığı Murat Karataş tarafından tecavüz edilerek öldürüldü. Pippa Bacca'nın naaşı Milano'ya getirilerek, San Simpliciano Kilisesi'nde yapılan cenaze töreninin ardından Bergamo kentine bağlı Casirate d'Adda kasabasındaki aile mezarlığında toprağa verilmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'İtalyan Gelin' Pippa Bacca'ya Vefa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement