İtalyan Firması Ferroli, Türkiye'deki Şirketi İçin İflas Erteleme İstedi - Son Dakika
Ekonomi

İtalyan Firması Ferroli, Türkiye'deki Şirketi İçin İflas Erteleme İstedi

İtalyan Firması Ferroli, Türkiye\'deki Şirketi İçin İflas Erteleme İstedi

Dünyanın önde gelen ısıtma ve iklimlendirme firmalarından İtalyan Ferroli, Türkiye'deki şirketi için iflas erteleme istedi.

29.03.2016 17:30  Güncelleme: 09:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İtalyan Ferroli, dünyanın başlıca ısıtma ve iklimlendirme firmalarından biri. İtalyan Ferroli, Türkiye'deki şirketi için 18 Mart günü iflas erteleme istedi. Erteleme başvurusunun temelinde, şirketin kurucusu Dante Ferolli'nin geçtiğimiz yıl vefatı sonrası yaşanan sıkıntılar yer aldı. Ferroli Türkiye Genel Müdürü Çetin Çakmakçı, Hürriyet Dünyası'na yaptığı açıklamada, İtalya'daki merkezden kaynaklı yaşadıkları sıkıntıyı birkaç ay içinde atlatmayı planladıklarını kaydetti.

İFLAS ERTELEME BAŞVURUSU 18 MART'TA YAPILDI

Ferroli Isıtma ve Klima Sistemleri San. Tic. ve Servis A.Ş. isimli şirket için iflas erteleme başvurusu geçtiğimiz 18 Mart günü yapıldı. Şirketin borca batık duruma geldiği belirtilen dava başvurusu İstanbul Anadolu 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne yapıldı.

İYİLEŞTİRME PLANI DA MAHKEMEYE SUNULDU

2016/335 olarak kayıtlara giren dosyada Ferroli'nin İtalya'daki şirketi davacı olarak yer aldı. Yapılan dava başvuru dilekçesi ile birlikte iyileştirme planı da mahkemeye sunuldu.

2 KİŞİLİK DENETİM KAYYUMU ATANDI

Mahkeme, yaptığı değerlendirme sonrası önce iki kişilik denetim kayyumu atadı. Ancak mahkeme bu kararını daha sonra geri aldı. Şirketin tedbir talebinin değerlendirme aşamasında olduğu öğrenildi.

TÜRKİYE'DEKİ FAALİYETLERİYLE İLGİLİ ÖNEMLİ BİR SORUN YOK

Ferroli Isıtma ve Klima A.Ş.'nin, Türkiye'deki faaliyetleri ile ilgili önemli bir sorunun olmadığı kaydedildi. Şirketin yaşadığı sıkıntının kaynağında, şirketin İtalya'daki merkezinde yaşanan sorunlar olduğu kaydedildi.

KURUCUSU DANTE FERROLİ'NİN VEFATI SONRASI ŞİRKET YÖNETİMİNDE BOŞLUK OLUŞTU

Edinilen bilgilere göre, Ferroli'nin kurucusu Dante Ferroli'nin geçtiğimiz yıl vefatı sonrası şirket yönetiminde boşluk oluştu. Uzun bir süreye yayılan belirsizlik, Türkiye'deki şirkete de yansıdı. Yapılan değerlendirmeler sonrası, merkezde yaşanan 'belirsizliğin bir süre daha devam edeceği, bu nedenle iflas erteleme başvurusunun doğru olacağı kararı verildi.

TOPLAM GELİRİ 700 MİLYON EURO SEVİYESİNDE

1955 yılında temeli atılan Ferroli'nin, İtalya'nın yanı sıra Çin, Fransa, Almanya, İspanya gibi bir çok ülkede de tesisleri bulunuyor. Yılda bin adet kombi üretimi yapan Ferroli'nin toplam çalışan sayısı 3 bini aşıyor. Şirketin toplam geliri ise 700 milyon Euro seviyesinde.

1989'DAN BERİ TÜRKİYE'DE

Ferroli'nin Türkiye'deki faaliyetleri ise 1989 yılından bu yana devam ediyor. Türkiye'deki şirket ise Ekim 1991'de kuruldu. Ferroli, 1996 yılına gelindiğinde ise Türkiye'de tesis yatırımı yaptı. 2006 yılında Düzce'de temeli atılan tesis 2008 yılından itibaren üretime başladı.

Ferroli Türkiye Genel Müdürü Çetin Çakmakçı, Türkiye'deki faaliyetlerinin güçlü bir biçimde devam ettiğini vurgulayarak "Esasında bizim buradaki şirket ile ilgili bir sıkıntı yok. İtalya'daki merkezde yaşanan bir takım sıkıntıların buraya yansıması oldu. Ancak, paydaşlarımız ile çalışmalarımızı etkin bir biçimde sürdürmeye devam ediyoruz. Bu yılın Eylül-Ekim ayı gibi bu süreçten çıkacağımızı düşünüyoruz" dedi.

"BU SÜREÇTEN DAHA DA GÜÇLENEREK ÇIKACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM"

Şirketin avukatı Ümit Abdullah Çağman, İtalya'daki merkezde yaşanan sıkıntıların Türkiye'ye yansımalarını azalmak için erteleme başvurusu yaptıklarını kaydetti. Av. Çağman "Bu firma olarak Türkiye'de yıllardır paydaşlarımızla birlikte yol alıyoruz. Dolayısı ile paydaşlarımızı zor duruma sokacak bir pozisyonun içinde olmayız. Bu süreçte de var olan borçlar ödenir. Uzun sürmeyeceğini tahmin ettiğimiz bu süreçten daha da güçlenerek çıkacağımızı düşünüyorum" dedi.

YÜZDE 60 HİSSESİ PORTEKİZ MERKEZLİ BİR FON TARAFINDAN SATIN ALINDI

Bu arada Ferroli'nin sermaye yapısında da değişiklik olduğu anlaşıldı. Şirketin yüzde 60 hissesi Portekiz merkezli bir fon tarafından satın alındı. Kalan yüzde 40 hisse ise Ferroli ailesine ait.Şirketin yönetim kurulu başkanı konumunda Dante Ferroli'nin kızı Paola Ferroli bulunmaya devam ediyor.

Kaynak: hurriyet.com.tr, Dinçer GÖKÇE.

Son Dakika Ekonomi İtalyan Firması Ferroli, Türkiye'deki Şirketi İçin İflas Erteleme İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • sandıkçalan: bunlar iyi günler haziran a hazırlıklı olun 8 0 Yanıtla

Advertisement