İtalyan Rengi, Keman ve Piyano Konseri - Son Dakika
Kültür Sanat

İtalyan Rengi, Keman ve Piyano Konseri

İtalyan Rengi, Keman ve Piyano Konseri

İtalyan Tınısı 2016: 6 klasik müzik konseri kapsamındaİTALYAN RENGİEmy BERNECOLI(keman) & Elia Andrea CORAZZA (piyano)Konser bizlere baroktan çağdaşa keman ve piyano parçalarının en önemlilerini son derece rafine ilginç bir güzergah takip ederek sunuyor.

06.10.2016 09:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İtalyan Tınısı 2016: 6 klasik müzik konseri kapsamında

İTALYAN RENGİ

Emy BERNECOLI(keman) & Elia Andrea CORAZZA (piyano)

Konser bizlere baroktan çağdaşa keman ve piyano parçalarının en önemlilerini son derece rafine ilginç bir güzergah takip ederek sunuyor. İlk bölümde; antik müziğin en derin ustatası ve 1900 lü yılların büyük kompozitörlerinden Ottorino Respighi 'nın okumasına göre Antonio Vivaldi'nin re majör sonato RV10 yer alıyor. Akabinde ise kemancıların kendilerini ispatladıkları bir parça olan Vivaldi'nin unutulmayan her zaman dengeli ve cesaretli Ciaccona adlı eser yer alıyor.Aynı Respighi Vivaldi il uzaktan diyalog kurarak ünlü bir orkestrasyon yazmıştır.

Respighi takip eden 3 eserin bestekarıdır: hiç yayınlanmamış olan Sarabanda, Berceuse ve Valse Caressante . Sarabanda 'nın antik armonilerinden Berceuse'un pastorel karakterine ve hatta Valse caressante'nin salon atmosferine uzanan bir triptik.

Takip eden eser ise güçlü ve yetenekli notalarıyla piyanoda tüm ustalığını konuşturan Alfredo Casella'nın orkestra için hazırladığı "La Giara"'dan alınan Sicilyan Prelüd ve Dans isimli parça.

Elia Andrea Corazza'nın 1900 lü yıllar tadında antik ve lirik bir format arasında denge kuran üç zamanlı 2016 senesine ait Autumn Suite program içeriğinde yer bulmaktadır.

Kapanışta ise genelde sinema müzikleri yapan ama ara ara oda müziği parçalarıda çıkaran Nino Rota'nın egzantrik ve parlak parçası 1969 senesine ait Un Diavolo sentimentale yer alıyor.

Program

Antonio Vivaldi/Ottorino Respighi

Sonata in Re maggiore RV10

Moderato,Allegro moderato,Largo,Vivace

Antonio Vitali

Ciaccona

Ottorino Respighi

Sarabanda (inedito)

Berceuse e Valse Caressante

dai Sei Pezzi per violino e pianoforte

Alfredo Casella

Preludio e Danza siciliana da "La Giara"

Riccardo Pick-Mangiagalli

A Coralline

Sirventese

Elia Andrea Corazza

Autumn Suite

Out of Sadness,Dreams, Rain

Nino Rota

Un diavolo sentimentale

Kaynak: Etkinlik.io

Son Dakika Kültür Sanat İtalyan Rengi, Keman ve Piyano Konseri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement