Irak Türkmen Cephesi Parti Binasının Ateşe Verildi - Son Dakika
Dünya

Irak Türkmen Cephesi Parti Binasının Ateşe Verildi

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) yer alan Süleymaniye kentindeki hükümet karşıtı gösterilerde Irak Türkmen Cephesi'nin de (ITC) aralarında olduğu bazı siyasi parti binalarıyla, kamu binaları ateşe verildi.

19.12.2017 14:02  Güncelleme: 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) yer alan Süleymaniye kentindeki hükümet karşıtı gösterilerde Irak Türkmen Cephesi'nin de (ITC) aralarında olduğu bazı siyasi parti binalarıyla, kamu binaları ateşe verildi.

ITC Erbil milletvekili Aydın Maruf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünden bu yana devam eden gösteriler sırasında Süleymaniye'nin Kifri ilçesinde bu sabah ITC parti binasının ateşe verildiğini belirtti.

Maruf, ITC binasının yanı sıra Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) parti merkezinin de ateşe verildiğini, olayda can kaybı yaşanmadığını söyledi.

Eylemlerin devam ettiği bir diğer ilçe olan Koy Sancak'ta ise göstericiler, kaymakamlık binasıyla bazı siyasi parti binalarını ateş verdi. İlçede devam eden gerginliğin önüne geçmek ve hükümet binalarının korunması için güvenlik güçlerinin sıkı önlemler aldığı kaydedildi.

IKBY'de muhalefetin önde gelen partilerinden Goran (Deşişim) Hareketi ve Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (KYB) güçlü olduğu Süleymaniye kent merkezinde bazı öğretmenlerin geciken maaşlar ve yolsuzluk karşıtı protestosu kısa sürede kitlesel gösterilere dönüştü.

Süleymaniye kent merkezinde başlayan gösteriler daha sonra birçok ilçeye de yayıldı. Eski IKBY Başkanı Mesud Barzani liderliğindeki KDP'nin güçlü olduğu Erbil ve Duhok'ta ise herhangi bire protesto düzenlenmedi.

Irak Türkmen Cephesi Parti Binasının Ateşe Verildi
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Irak Türkmen Cephesi Parti Binasının Ateşe Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Küresel Piyasalar Yılın İlk Çeyreğini Pozitif Seyirle Tamamladı
    09:07 Küresel Piyasalar Yılın İlk Çeyreğini Pozitif Seyirle Tamamladı

    Küresel piyasalar yılın ilk çeyreğini pozitif seyirle tamamlarken, bugün ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları ve Banka'nın enflasyon göstergesi olarak dikkate aldığı kişisel tüketim harcamaları verileri yatırımcıların odağına yerleşti.

  • Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü
    08:00 Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü

    Suriye'nin Halep kentinde gerçekleşen hava saldırısında 40'a yakın kişi hayatını kaybetti. Suriye hükümeti saldırıyı İsrail'e bağladı. Saldırıda sivillerin yanı sıra 5 Hizbullah üyesinin de öldüğü belirtiliyor. Uluslararası havalimanı yakınındaki silah depolarının hedef alındığı ifade ediliyor. İsrail ise saldırıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

  • İsrail, Suriye'yi savaş uçaklarıyla vurdu! En az 36 asker hayatı kaybetti, çok sayıda yaralı var
    03:15 İsrail, Suriye'yi savaş uçaklarıyla vurdu! En az 36 asker hayatı kaybetti, çok sayıda yaralı var

    Gazze'yi kan gölüne çevirip binlerce Filistinliyi katleden İsrail bu kez Suriye'ye saldırdı. Savaş uçakları Halep'teki uluslararası havalimanı ile Sefire ilçesindeki savunma fabrikalarını vurdu. Saldırıda 36 Suriye askeri hayatını kaybederken, çok sayıda kişi yaralandı.


Advertisement