İtfaiye Aracının Diyarbakır- Trabzon Yolculuğu Film Oluyor - Son Dakika
Güncel

İtfaiye Aracının Diyarbakır- Trabzon Yolculuğu Film Oluyor

İtfaiye Aracının Diyarbakır- Trabzon Yolculuğu Film Oluyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın Trabzon'un Çayırbağı Belde Belediyesi'ne hediye ettiği bir itfaiye aracının yaptığı bin 200 kilometrelik yolculukta başına gelenler beyaz perdeye aktarılıyor.

07.07.2011 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın Trabzon'un Çayırbağı Belde Belediyesi'ne hediye ettiği bir itfaiye aracının yaptığı bin 200 kilometrelik yolculukta başına gelenler beyaz perdeye aktarılıyor. Diyarbakır'da çekimlerine başlanan 'Yangın var' adlı filmde, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i Yavuz Bingöl, canlandırıyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin Trabzon'un Çayırbağı Beldesi Belediyesi'ne hibe ettiği bir itfaiye acının serüveni beyaz perdeye taşınıyor. Radikal Gazetesi yazası Koray Çalışkan'ın bir gazetenin 3'üncü sayfasında okuduğu haber üzerine, Murat Batgi ile birlikte seneryosunu yazdığı 'Yangın var' adı verilen filmin çekimlerine Diyarbakır'da başlandı. Yönetmenliğini Murat Saraçoğlu'nun yaptığı filmin başrollerini Osman Sonant ve Nezrin Cavadzade paylaşırken, Yavuz Bingöl, Erkan Can, Şerif Sezer, Settar Tanrıöğen, Gaffur Uzuner ve "Çok Güzel Haraketler Bunlar" adlı sitkomda büyük beğeni toplayan Metin Yıldız da rol alıyor.

YAVUZ Bingöl, OSMAN BAYDEMİR'İ OYNUYOR

Tarihi Kervansaray Otel'in avlusunda kurulan platoda çekimleri süren sinema filminde Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i canlandıran Yavuz Bingöl, bu filmde kendisini konuk oyuncu gördüğünü belirterek şöyle dedi:

"Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı'nı oynuyorum. Hoş, politik komedi diyebileceğimiz bir hikaye. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Osman Baydemir telefonla beni arayarak, 'makamımı kimseye vermem ama sana verebilirim' dedi espriyle karışık. O açıdan ben de kabul ettim. İnandığım, sevdiğim, beğendiğim bir hikaye. Ülkemizin de böyle bir hikayeye şu dönemlerde, şu günlerde ihtiyacı var. "

DHA'NIN HABERi, SENERYOYA KONU OLDU

Filmin senaristlerinden Radikal Gazetesi yazarı Koray Çalışkan, DHA Diyarbakır Büro Muhabiri Ferit Aslan ile Trabzon Muhabiri Osman Şişko'nun gazetede çıkan haberi üzerine bu seneryoyu yazdığını söyledi. Sabah kahvaltı yaparken 'Yangın Var' filminin hikayesininin kafasında canlandığını kaydeden Çalışkan şunları anlattı:

"Sabah kahvaltımı yaparken bir gazetenin 3'üncü sayfasında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin Trabzon'un Çayırbağı Beldesi'ne bir itfaiye aracını hediye ettiğini, yolda bu aracın başına gelenleri okudum. Bu da bana olağanüstü heyecan verdi. Kafamda hikayeyi yazmaya başladım. Diyarbakır'a geldim. O şöfürün yaptığı yolun benzerini yaptım Trabzon'a kadar oradaki, buradaki insanlarla konuştum. Sonra Murat Batgi ile filmin senaryosunu berabar yazdık. "

1. 5 ayda tamamlanması planlanan film Diyarbakır, Bingöl, Erzurum, Artvin, Rize ve Trabzon'da çekilecek. - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İtfaiye Aracının Diyarbakır- Trabzon Yolculuğu Film Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement