İtfaiyecilik Haftası Nedir? İtfaiye Teşkilatı 304 Yaşında! - Son Dakika
Güncel

İtfaiyecilik Haftası Nedir? İtfaiye Teşkilatı 304 Yaşında!

İtfaiyecilik Haftası Nedir? İtfaiye Teşkilatı 304 Yaşında!

İtfaiye teşkilatının 304. yaş gününü kutladığı İtfaiye Haftası kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi bir takım etkinlikler düzenliyor. Peki, İtfaiyecilik Haftası ne zaman kutlanır? İtfaiye örgütü ne zaman ortaya çıktı?

25.09.2018 16:34  Güncelleme: 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İTFAİYECİLİK HAFTASI NE ZAMAN KUTLANIR?

Türkiye'de her yıl 25 Eylül 'de başlayıp 1 Ekim günü biten hafta, olarak kutlanıyor. Bir hafta boyunca yayın organları ile halka, okullarda öğrencilere yangının zararları anlatılır ve yangından korunma yolları ve alınması gereken önlemler belirtilir. 2018 yılı ya da 25 Eylül ile 1 Ekim tarihleri arasındaki haftada kutlanır.

İtfaiyecilik Haftası Nedir? İtfaiye Teşkilatı 304 Yaşında!

İLK İTFAİYE TEŞKİLATI NE ZAMAN VE NASIL OLUŞTU?

Türkiye'de ilk yangın söndürme örgütü 25 Ekim 1714 yılında Dergah-ı Ali Tulumbacı Ocağı olarak kuruldu. Cumhuriyet dönemiyle birlikte yangın söndürme görevi 25 Eylül 1923 tarihinde belediye hizmeti olarak kabul edildi. , yangının zararlarının anlatıldı, yangından korunmanın yolları gibi konular anlatılarak halkın bilinçlendirildiği haftadır.

TULUMBACILAR KİMDİR?

Ülkemizde itfaiye örgütü kurulmadan önce biri, Fransa'da gördüğü Didon denilen yangın tulumbasından esinlenerek, ilk yangın söndürme aracını ortaya çıkardı. Tulumbayı taşıyan, yangını söndüren kişilere ise Tulumbacı denirdi. Her mahallenin tulumbacıları ayrıydı ve kentin bir yerinde yangın çıkınca, tulumbacılar, tulumbalarını sırtlarına alır, bağıra bağıra koşarak yangın yerine giderlerdi.

Son Dakika Güncel İtfaiyecilik Haftası Nedir? İtfaiye Teşkilatı 304 Yaşında! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement