İtfaiyeden Okulda Tatbikat - Son Dakika
Yerel

İtfaiyeden Okulda Tatbikat

İtfaiyeden Okulda Tatbikat

Amasya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, bir okulda yangın ve kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi.

04.10.2016 18:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, bir okulda yangın ve kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi.

Alptekin Anadolu Lisesi'nde düzenlenen tatbikatta Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, Belediye Başkan Yardımcıları Cengiz Erdem ile Osman Akbaş, İtfaiye Müdürü Zeynel Cesur, diğer yetkililer ve öğrenciler yer aldı.

Senaryo gereği okulun üst katında dumanların arasında mahsur kalan öğrenciler kurtarılırken, ardından otomobilde sıkışan yaralı kaza kırım aletlerinin kullanılmasıyla çıkartılıp ambulansa taşındı. Bahçede yakılan ateş ise önce itfaiye ekipleri, ardından öğretmenler tarafından söndürüldü. Öğrencilere yangına müdahale ve yangın söndürme cihazları hakkında bilgiler verilirken nefes kesen anlar öğrenciler tarafından heyecanla izlendi.

Amasya Belediyesi İtfaiyesi'nin en iyi ekipmanlara sahip olduğunu belirten Belediye Başkanı Cafer Özdemir, "Bu çalışmalarla, eğitimlerle, tatbikatlarla itfaiye teşkilatımızı sürekli zinde tutacağız, görevlerini daha bilinçli ve çabuk yapmalarını sağlamış olacağız" dedi.

Özdemir, "Amacımız cana ve mala gelecek zararları azaltmak. Tabi gönül ister ki kaza, bela, yangın olmasın ama olduğunda da vatandaşımız bilsin ki itfaiye teşkilatı elindeki tüm imkanları kullanarak hemşehrilerimizin yanında olacaktır. Amacımız en iyi hizmeti en güzel şekilde vererek hayat kurtarmak" diye konuştu. - AMASYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İtfaiyeden Okulda Tatbikat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement