İthalatta Gözetim Uygulaması Tebliğlerinde Değişiklik - Son Dakika
Ekonomi

İthalatta Gözetim Uygulaması Tebliğlerinde Değişiklik

İthalatta Gözetim Uygulaması Tebliğlerinde Değişiklik

Ekonomi Bakanlığı, ithalatta gözetim uygulamasına ilişkin bazı tebliğlerde değişikliğe gitti.

28.02.2014 09:53  Güncelleme: 10:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ekonomi Bakanlığı, ithalatta gözetim uygulamasına ilişkin bazı tebliğlerde değişikliğe gitti.

Ekonomi Bakanlığı'nın İthalatta Gözetim Uygulanmasına İlişkin Tebliğ'leri Resmi Gazete'de yayımlandı. Bugün itibarıyla yürürlüğe girecek tebliğler çerçevesinde "Gözetim Uygulaması Kapsamına Alınan Maddeler" listesinde yer alan ton başına 700 dolar birim gümrük kıymeti şeklinde koruma önlemi uygulanan "el yapımı çiniden karoların Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu değiştirilerek, "6908.90.93.90.11" olarak belirlendi.

Ekonomi Bakanlığı, ithalatında ileriye yönelik olarak ülke ayrımı yapılmaksızın koruma önleminin uygulandığı yeşil çay, diğer yeşil çaylar, siyah çay, diğer siyah çaylar ve Paraguay çayında uygulanan koruma önlemlerinin yürürlüğe konulduğu 16 Mat 2013 tarihli tebliğde yapılan değişiklikle gözetim belgesinin üçüncü kişilere devredilemez hükmünü getirdi. Bugün itibarıyla yürürlüğe girecek değişikliğe göre gözetim belgesi kapsamı eşyanın ithalatı ile ilgili belgelerin, belge sahibi tarafından gözetim belgesinin geçerlilik süresinin bitiminden itibaren on iş günü içerisinde İthalat Genel Müdürlüğü'ne iletilmesi gerekiyor. Her halükarda; başvuru sahibinin, Tebliğ konusu eşya için gözetim belgesi düzenlenmesine ilişkin yeni bir başvuruda bulunması halinde, tamamı kullanılmış veya geçerlilik süresi başvuru tarihi itibariyle sona ermiş olan gözetim belgesinin, belgelerinin aslını, gözetim belgesinin zayii durumunda ise zayie ilişkin gazete ilanını veya bu hususu belgelendiren ilgili belgeleri İthalat Genel Müdürlüğü'ne iletmesi zorunlu olacak. Bu şartın yerine getirilmemesi durumunda gözetim belgesi düzenlenmeyecek.

Bu arada Ekonomi Bakanlığı, gözetime tabi tutulan Pasifik somonları, Atlantik somonları, ringa balıkları, uskumru balıkları, yayın balığı, surimi, karidesler gibi su ürünlerinin yer aldığı "Kayda Alınan Eşya Listesi"nde değişikliğe gitti.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi İthalatta Gözetim Uygulaması Tebliğlerinde Değişiklik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement