İtikafa Girilecek Cami Sayısı Arttırıldı - Son Dakika
Yerel

İtikafa Girilecek Cami Sayısı Arttırıldı

İtikafa Girilecek Cami Sayısı Arttırıldı

Adıyaman Müftülüğü, Ramazan ayının son 10 gününde gerçekleştirilecek itikaf ibadeti için cami sayısını 3’ten 13’e çıkardı.

14.06.2017 12:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman Müftülüğü, Ramazan ayının son 10 gününde gerçekleştirilecek itikaf ibadeti için cami sayısını 3'ten 13'e çıkardı.

Ramazan Ayı'nın son 10 günü gerçekleştirilen itikaf ibadeti için 13 cami hazırlandı. Adıyaman Müftülüğü daha önceki yıllarda itikafa girilen cami sayısı 3 iken, bu yıl Adıyaman'ın şehir yapısına göre 13'e çıkartarak, ulaşımı kolaylaştırdı.

Adıyaman'da M. Zahit Kotku Cami, Kayalık Cami, Emir Sultan Cami, Şeyh Muhittin Arabi Cami, Malazgirt Cami, Abdulkadir Geylani Cami, İmam-ı Azam Ebu Hanife Cami, Saltoğlu Cami, Ömer-ul Faruk Cami, Kab Cami, Altınşehir Cami, Ulu Cami, Mehmet Kırçalı Cami ve Yeni Mahalle (Seyda) Camii'nde itikafa girilecek.

Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, itikaf ibadetinin önemine işaret ederek, "Peygamber Efendimiz (sav) Medine'ye hicret ettikten sonraki her yıl Ramazan Ay'ının son 10 gününde itikafa girmiştir. Sünnet olan itikaf ibadetinde, belirli süre içerisinde camide durulur ve ibadet yapılır. Bu sünneti yerine getirmek isteyen Müslüman kardeşlerimiz için bizde cami sayısını arttırdık. Adıyaman'ın şehir yapısına göre belirlediğimiz, ihtiyaçlara cevap verebilecek şekilde olan camilerimizde itikafa girilecek. Ramazan Ay'ının son on günü bu camilerimiz sabaha kadar açık kalacak. Görevlilerimiz de görevlerinin başında olacak. Rabbim itikafa girecek olan Müslümanların ibadetlerini ve dualarını kabul etsin inşallah" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İtikafa Girilecek Cami Sayısı Arttırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement