Ito, Fetö Ana Darbe Davasına Müdahillik Talebinde Bulundu - Son Dakika
Güncel

Ito, Fetö Ana Darbe Davasına Müdahillik Talebinde Bulundu

* İTO Başkanı İbrahim Çağlar,"İstanbul Ticaret Odası olarak 400 bin üyemizin bu darbe girişiminde gördüğü mağduriyetini de göz önüne alarak davaya müracaatımızı yaptık"Haber-Kamera: Ümit TÜRK İstanbul / DHAİstanbul Ticaret Odası (İTO), 15 Temmuz darbe girişiminde üyesi olan 400 bin...

19.07.2017 11:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

* İTO Başkanı İbrahim Çağlar,

"İstanbul Ticaret Odası olarak 400 bin üyemizin bu darbe girişiminde gördüğü mağduriyetini de göz önüne alarak davaya müracaatımızı yaptık"

Haber-Kamera: Ümit TÜRK İstanbul/ DHA

İstanbul Ticaret Odası (İTO), 15 Temmuz darbe girişiminde üyesi olan 400 bin şirketin ekonomik açıdan zarara uğratıldığı gerekçesiyle İstanbul'daki ana darbe davasına müdahillik talebinde bulundu.

İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul'daki eylemleri organize eden Yurtta Sulh Konseyi üyelerinin yargılandığı İstanbul'daki ana darbe davasına "suçtan zarar gören" sıfatıyla müdahillik talebinde bulundu. İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, İTO Meclis Başkanı Şekib Avdagiç ile İTO Genel Sekreteri Ömer Bal, bugün Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na giderek davanın görüldüğü İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçe sunarak müdahillik talebinde bulundu. Heyet, daha sonra adliye önünde konuya ilişkin basın açıklaması yaptı.

"400 BİN ÜYEMİZİN DARBE GİRİŞİMİNDE GÖRDÜĞÜ MAĞDURİYETİ GÖZ ÖNÜNE ALARAK..."

İTO Başkanı İbrahim Çağlar, "İstanbul'daki iş dünyası adına FETÖ/PDY davalarına müdahillik talebinde bulunmak için adliyeye geldik. Bununla ilgili dilekçemizi verdik. İstanbul Ticaret Odası olarak 400 bin üyemizin bu darbe girişiminde gördüğü mağduriyetini de göz önüne alarak davaya müracaatımızı yaptık. Bundan sonra, üyelerimizin haklarını korumak adına bu davaların yakından takipçisi olacağız " dedi. İTO Başkanı Çağlar, "Toplam bir zarar var mı" sorusuna da, "rakamlarla böyle bir zararı açıklamak mümkün değil ama bu hain darbe girişiminden dolayı hem ülkemizde hem de uluslararası camiada elbetteki kayıplarımız oldu" cevabını verdi.

"248 MECLİS ÜYEMİZİN TAMAMIYLA BİR KARAR ALDIK"

İTO Meclis Başkanı Şekib Avdagiç de, "İTO meclisi olarak da 248 meclis üyemizin tamamıyla bir karar aldık ve yönetim kurulumuza bu davalara katılma konusunda tüm yetkilerimizle katılma imkanı verdik. Hem yurt içinde hem de gerekirse yurt dışında da bu davaların çok yakın takipçisi olacağız. Ülkemizin geleceğine nifak sokmak isteyen bu terör örgütüne karşı her aşamada müdahil olmak ve üzerimize düşen vazifeyi sonuna kadar yapmak için gerekli adımları atmaktan hiç çekinmeyeceğiz" diye konuştu.

DİLEKÇEDEN...

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na sunulan dilekçede şu ifadelere yer verildi; "Sanayimiz kendi kendine yetebilme çabasında, Devletin teşvikleriyle uçağını, tankını, iHA'larını, silahlarını yapma yolunda mesafeler kat etmekte; insanlarımızın gelir düzeyi refah seviyeleri gözle görülür biçimde artmakta; Devletin mega projeleri hayata geçmiş, özel sektör yatırımları teşvik paketleriyle açıkça ve gözle görülür biçimde artmış, havaalanlarımız en gelişmiş ülkeleri kıskandıracak sayı ve imkanlara kavuşmuş, kişi başına gelir seviyemiz keza gözle görülür artışlar göstermiş, turizm gelirlerimiz katlanarak artmış, tesislerimiz aranan noktalar haline gelmişken, ülkemizin önemli fonksiyonel ve sorumlu bir kuruluşu olarak, kurumsal kimliğimiz ve üyelerimizle birlikte, bu hain FETÖ kalkışmasından görülen zararlarımızın açık olduğunu belirtir, müdahale talebimizin kabulüne karar verilmesini talep ederiz"

Ito, Fetö Ana Darbe Davasına Müdahillik Talebinde Bulundu
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ito, Fetö Ana Darbe Davasına Müdahillik Talebinde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement