İTÜ ARI Teknokent ve OİB işbirliğiyle 500 kişiye istihdam! - Son Dakika
Otomobil

İTÜ ARI Teknokent ve OİB işbirliğiyle 500 kişiye istihdam!

İTÜ ARI Teknokent ve OİB işbirliğiyle 500 kişiye istihdam!

İTÜ ARI Teknokent ile Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği’nin (OİB) iş birliği bugüne kadar 200 otomotiv ve mobilite girişimine destek sağladı.

25.06.2021 12:05  Güncelleme: 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İTÜ ARI Teknokent ile Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği'nin (OİB) iş birliği bugüne kadar 200 otomotiv ve mobilite girişimine destek sağladı.

Desteklenen girişimler 60 milyon TL'yi aşan yatırım alırken, iki kurum, iş birliğinin yeni döneminde de geleceğin otomotiv teknolojilerini üretecek girişimcilere büyük destekler vermeye devam edecek.

OİB desteği ile hayata geçirilen ve sürüş güvenliğinden batarya yönetimine, yazılım çözümlerinden malzeme teknolojilerine, otonom araçlardan mikromobiliteye kadar farklı alanlardaki girişimlerin yer aldığı İTÜ Çekirdek Otomotiv Programı kapsamında desteklenen girişimler, 96 milyon TL ciroya ulaştı ve 500'den fazla kişiye istihdam sağladı.

Yıl boyunca programa başvuran ve kabul edilen girişimciler İTÜ Çekirdek'in mentorluk, eğitim, Ar-Ge desteği, yatırımcı görüşmeleri gibi desteklerinden yararlanmanın yanı sıra, ekim ayında OİB'in düzenlediği "Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması"na katılma hakkına sahip oluyor. Bu yarışmaya katılan en iyi girişimler OİB tarafından hem 500 bin TL nakdi olarak ödüllendiriliyor hem de Big Bang Start-up Challange etkinliğine katılma hakkı kazanıyor.

Girişimler, OİB'in sağladığı ek 600 bin TL'lik nakdi ödüllerin yanı sıra Big Bang sahnesinde 54 milyon TL'yi aşkın ödül, nakit ve yatırıma faydalanma şansını elde ediyor. Akabinde İTÜ Çekirdek Kuluçka Programına dahil olarak birebir koçluk, danışmanlık, İTÜ Çekirdek'te ofis gibi büyüme süreçlerini hızlandıracak haklara sahip oluyor.

İTÜ ARI Teknokent ve OİB işbirliğiyle 500 kişiye istihdam!
İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Attila Dikbaş

"Geleceğin otomotiv teknolojilerini destekliyoruz"

OİB iş birliğiyle ilgili açıklamalarda bulunan İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Attila Dikbaş, "Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği ile 2015'ten beri paydaş olarak yüzlerce girişimciye destek olduk. Ne mutlu ki desteklenen girişimler arasında atık suları ve baca gazlarını arıtarak mikroalglerden biyoyakıt üretimi yapan girişim de var; lastik geri dönüşümü ile karbon karası elde eden de; araçların dünyayı insanların algıladığı gibi algılamasını sağlayan akıllı kamera sistemleri geliştiren de; teknolojik donanımıyla kazaları algılayarak acil müdahale imkanı sağlayan da… Bugün geldiğimiz noktadagirişimlerimiz 60 milyon TL'yi aşkın yatırım aldı, 96 milyon TL ciroya ulaştı ve hatta ihracata başladı.  Bu başarı hikayelerinin katlanarak artması adına verdikleri destek için OİB'e teşekkür ederiz" dedi.

" Türkiye'nin ihracat artışına katkı sunmayı amaçlıyoruz"

İTÜ Çekirdek'e verdikleri desteğin geleceğe destek olduğunu belirten OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik, "Dünyada sürücüsüz, yapay zekaya sahip, birbiriyle bağlantılı ve elektrikli araçların kullanımının giderek yaygınlaştığı bir dönemdeyiz.  Biz de ihracatın lider sektörü otomotivde koordinatör birlik olarak, ülkemizin yaşanan bu dönüşümün bir parçası olması amacıyla çalışmalarımızı yürütüyoruz. Tam da bu kapsamda İTÜ Çekirdek'e verdiğimiz destekler ile Türkiye'nin otomotiv girişimcilerini bu alana yöneltmeyi, üretmelerini sağlamayı ve ülkemizin ihracat artışına katkı sunmayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

Başvurular yıl boyunca açık

Geleceğin otomotiv teknolojilerin peşinden koşan girişimler, İTÜ ARI Teknokent ve OİB desteğiyle İTÜ Çekirdek girişimcisi olmak için www.itucekirdek.com/otomotiv adresinden başvurularını gerçekleştirebiliyor.

Kaynak: Carmedya.com

Son Dakika Otomobil İTÜ ARI Teknokent ve OİB işbirliğiyle 500 kişiye istihdam! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye Otomotiv Piyasası Sarsılacak!
    09:09 Türkiye Otomotiv Piyasası Sarsılacak!

    SDN Kurucusu ve içerik üreticisi Hakkı Alkan, yarın gerçekleşecek önemli bir gelişmeyi duyurdu. Bu gelişme, Türkiye'nin otomotiv piyasasını sarsacak nitelikte olacak. Elektrikli otomobil satın almayı düşünenler ve Çinli otomobil üreticisi Chery'den tanıtım bekleyenler arasında heyecan yarattı. Detaylar yarın açıklanacak.

  • Togg T8X Tanıtım Tarihi Açıklandı
    23:10 Togg T8X Tanıtım Tarihi Açıklandı

    Togg CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş, Togg T8X modelinin tanıtım tarihini açıkladı. Karakaş, Mart 2025 - Nisan 2025 tarihleri arasında Togg T10F modelini satışa sunacaklarını ve bir süre sonra da Togg T8X'in tanıtımını yapacaklarını belirtti.

  • Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası Koordinasyon Toplantısı Düzenlendi
    21:18 Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası Koordinasyon Toplantısı Düzenlendi

    Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın 3. ayağı öncesinde Bodrum'da koordinasyon toplantısı yapıldı. Toplantıya, ilgili kurum ve kuruluşlar katıldı. Yarış, Milas-Bodrum arasındaki etaplarda gerçekleşecek ve Pazar günü ödül töreniyle sona erecek.

  • Çinli otomobil üreticisi Dongfeng, İtalya'da üretim yapmak için pazarlık masasına oturdu
    21:09 Çinli otomobil üreticisi Dongfeng, İtalya'da üretim yapmak için pazarlık masasına oturdu

    Dongfeng, Avrupa'da üretim yapmak ve istihdam alanı oluşturmak için İtalya hükümetiyle görüşmelere başladı. Şirket, İtalya'da bir fabrika açarak üretim kapasitesini artırmayı ve Avrupa pazarına daha yakın olmayı hedefliyor. Görüşmelerin olumlu ilerlediği ve binlerce kişiye istihdam sağlayacak bir tesis kurulması planlandığı belirtiliyor.

  • Fare, Antalya'da bir aracın kablolarını yiyerek 8 bin TL zarara neden oldu
    20:49 Fare, Antalya'da bir aracın kablolarını yiyerek 8 bin TL zarara neden oldu

    Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde bir otomobilin içine giren fare, aracın kablolarını yiyerek araç sahibini 8 bin TL'lik zarara uğrattı. Aracın bakımını yapan servis çalışanı, fare tarafından yenen kabloların araçta 8 bin TL'lik hasara yol açtığını belirtti. Araç sahibi, diğer araç sahiplerine araçlarını kullanmadan önce ve park ettikten sonra gerekli incelemeleri yaparak önlemlerini almaları konusunda uyarıda bulundu.

  • Yeni Nesil Mercedes EQA ve EQB Türkiye'de Satışa Sunuldu
    19:09 Yeni Nesil Mercedes EQA ve EQB Türkiye'de Satışa Sunuldu

    Mercedes'in yeni nesil tamamen elektrikli araçları EQA ve EQB, Türkiye pazarında satışa sunuldu. Yenilenen tasarım ve donanım iyileştirmeleriyle dikkat çeken araçlar, çevresel sürdürülebilirlik ve performans açısından da başarılı olduğu belirtiliyor. EQA ve EQB'nin fiyatları da açıklandı. Mercedes'in elektrikli araç yatırımlarının artmasıyla birlikte, yeni modellerin satış başarısı merak ediliyor.

  • Togg CEO'su Gürcan Karakaş, çift motorlu dört çeker T10X, T10F elektrikli sedanın satış tarihi, uygun fiyatlı B-SUV modeli Togg T8X ve firmanın Avrupa çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu
    17:09 Togg CEO'su Gürcan Karakaş, çift motorlu dört çeker T10X, T10F elektrikli sedanın satış tarihi, uygun fiyatlı B-SUV modeli Togg T8X ve firmanın Avrupa çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu

    Togg CEO'su Gürcan Karakaş, çift motorlu dört çeker T10X'in haziran-temmuz aylarında satışa sunulabileceğini, T10F sedanın satış tarihinin Mart 2025 - Nisan 2025 arasında olabileceğini ve uygun fiyatlı B-SUV modeli T8X'in de aynı dönemde tanıtılabileceğini açıkladı. Ayrıca Togg'un Avrupa'daki satış stratejisinin değiştiğini ve doğrudan Almanya, Fransa, İtalya gibi merkez ülkelere girmeyi planladığını belirtti.

  • Adıyaman'da otomobil ile motosikletin çarpışması sonucu 2 kişi yaralandı
    16:57 Adıyaman'da otomobil ile motosikletin çarpışması sonucu 2 kişi yaralandı

    Adıyaman'da meydana gelen kazada, otomobil ile motosiklet çarpıştı. Kazada yaralanan 2 kişi hastaneye kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.


Advertisement