ITU Avrupa Kupası - Son Dakika
Spor

ITU Avrupa Kupası

Türkiye Triatlon Federasyonu'nun evsahipliğinde Antalya'da düzenlenen ITU Avrupa Kupası'da bayanlarda ilk etabı, İrlandalı Aileen Morrison kazandı.

03.04.2011 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Triatlon Federasyonu'nun evsahipliğinde Antalya'da düzenlenen ITU Avrupa Kupası'da bayanlarda ilk etabı, İrlandalı Aileen Morrison kazandı.

Konyaaltı açıklarındaki yarışa, aralarında Emel Yıldırım, Berrak Mutlu ve Çiğdem Gülgeç'in de bulunduğu, 36 triatlet katıldı.

Olimpik mesafede koşulan yarışta, sporcular bin 500 metre yüzdükten sonra bisikletle Konyaaltı B Migros Kavşağı'na kadar 6 tur atıp 40 kilometreyi tamamladı. Daha sonra bisikleti bırakıp koşuya geçen sporcular, Antalya Limanı yönündeki 2,5 kilometrelik parkuru 4 kez kat edip varış noktasına ulaştı.

Dalgalar zaman zaman yarışçıları ve organizasyon komitesine sıkıntılı anlar yaşattı. Yarış öncesinde yağan yağmur nedeniyle de kaygan zemin, bisiklet etabında yarışçıları zorladı.

Yarış sonunda birinciliği İrlandalı Aileen Morrison, 1.51.01'lik derecesiyle elde etti. İkinci 1.51.20'lik derecesiyle Slovakya'dan Mateja Simic, üçüncü 1.51.36'lık derecesiyle Almanya'dan Anne Haug oldu.

30 triatletin finişi gördüğü yarışta Türk sporcular Emel Yıldırım ve Çiğdem Gülgeç bisiklet, Berrak Mutlu ise koşu etabında yarışı terk etti. Federasyon Başkanı Hamdi Güneş, Türk sporcuların yarışı tamamlayamamasına üzüldüklerini belirterek, "Ancak geçen yılki derecelere göre daha yerdeler. Daha da gelişecekler" diye konuştu.

Yarışı tamamlayan tüm atletlere Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, federasyonun onursal başkanı Halil Kılıçoğlu ile Türkiye Spor Yazarları Derneği Genel Başkanı Esat Yılmaer tarafından madalya verildi.

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Spor ITU Avrupa Kupası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement