Iuc Kurucu Başkanı Azizoğlu: "Terörizm Emperyalizmin En Büyük Güç Odağıdır" - Son Dakika
Güncel

Iuc Kurucu Başkanı Azizoğlu: "Terörizm Emperyalizmin En Büyük Güç Odağıdır"

Iuc Kurucu Başkanı Azizoğlu: "Terörizm Emperyalizmin En Büyük Güç Odağıdır"

Uluslararası Üniversiteler Konseyi (IUC) Kurucu Başkanı Orhan Azizoğlu, “Terörizm emperyalizmin en büyük güç odağıdır” dedi.

19.02.2016 10:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Üniversiteler Konseyi (IUC) Kurucu Başkanı Orhan Azizoğlu, "Terörizm emperyalizmin en büyük güç odağıdır" dedi.

Türkiye, Suriye ve Ortadoğu'daki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Azizoğlu, "Yüz yıl önce yapılan Osmanlı coğrafyasının emperyalist güçler tarafından paylaşımında yapay sınırlar, suni rejimler, kukla yönetimler oluşturularak yüz yıl bir asır coğrafyamızın kudretli hakimi tüm kazanımlarımızın da gasp eden güç odağı oldular. Şimdi bir yüz yıla daha ihtiyaçları var. Çünkü yüz yıl önce özellikle emperyalist güçlerin bizim coğrafyamızda yapay sınırlarla çizdiği proje yüzyıl başarıyla yönetildi" dedi.

Ankara'da ve İslam dünyasının umudu olan Anadolu'nun her noktasında şerefle şehadete yürüyen aziz şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Azizoğlu, "29 ülkeden çalışma arkadaşım 150 üniversite rektörü ve 10 binlerce akademisyen ile birlikte tüm kalbi duygularımızla terörizmi insanlık ailesinin en büyük düşmanı olarak ilan ediyor ve tüm benliğimizle lanetliyoruz" dedi.

Türkiye'deki terörizm olayları ve Ortadoğu coğrafyasında son yıllarda vuku bulan olayların analiz edilerek algılanabileceğini vurgulayan Azizoğlu, analiz edilmediği takdirde resmin bir parçasının görüleceğini kaydederek, "Emperyalist güçlerin Ortadoğu'da her zaman sinsi ve acımasız planları vardır. Türkiye'deki terörizm yapılanmaları ve sürdürülebilinmesi için İslam coğrafyasında Arap Baharı denilen Müslümanları birbirine düşüren sinsi ve alçak proje ortaya konuldu. Suriye'deki, Libya'daki, Afganistan'daki ve Pakistan'daki olaylara baktığımızda yüz yıl önce emperyalist güçlerin bizim coğrafyamızda çizdikleri yapay sınırlar, suni rejimler ve kukla yönetimler ile İslam coğrafyasında emperyalist emellerine giden yolda kapital kazanımları için stratejik bir yapılanma yaptılar. Hem de bir asırlık, yüzyıllık bir yapılanmaydı bu" diye konuştu.

Ortadoğu'daki olayların amacının sömürge alanı oluşturma çalışmaları olduğunun altını çizen Azizoğlu, "Bu yapılanma o dönemdeki konjonktürel olarak İngilizler'in liderliğinde yapılan bir yapılanmaydı. Yüz yıl bitti, şimdi bir yüz yıllık, bir asırlık daha yine yapay sınırlar, suni rejimler, kukla yönetimler ile bir yüz yıllık daha İslam coğrafyası başta olmak üzere sömürge alanı yaratma çalışmaları devam etmektedir. Önlerindeki en büyük engel İslam dünyasının umudu ekonomik, diplomatik ve politik her alanda mazlumların hakkını savunacak güçte olan Türkiye Cumhuriyeti devletini emperyalizmin uşağı, maşası, tetikçisi olan ve asla bir etnik yapıya hizmet etmeyen terörizmle meşgul etmek, yıpratmak ve içine nifak tohumları ekmekle meşguller" dedi.

"SURİYE'DEKİ OLAYLAR SIRADAN BİR REJİM DEĞİŞİKLİĞİ DEĞİL"

Suriye'deki olayların sıradan bir rejim değişikliği, sistem değişikliği olmadığını ifade eden Azizoğlu şunları kaydetti:

"Genel olarak baktığımızda Arap Baharı aldatmacasıyla yola çıkılarak tüm coğrafyada benzer kaoslar yaratılarak, Türkiye gibi güçlü devletlerin de bu kaosların içine çekilerek İslam dünyasını gittikçe zayıflatan, birbiriyle nifak tohumları ekilerek savaşan, çatışan, problemli, sorunlu hale gelen ülkeler, toplumlar ve uluslar haline getirilmektedir. Altını kalın çizgiler ile çizerek tekrarlayarak devam edelim, yüz yıl önce yapılan yapay sınırlar, suni rejimler, kukla yönetimler şimdi yenileniyor. Bir yüz yıla daha ihtiyaç var. Çünkü yüz yıl önce özellikle emperyalist güçlerin bizim coğrafyamızda yeni yapılanmalara, yeni toplumlar yaratmaya, yeni ülkeler yaratmaya, yeni yapay sınırlar yaparak çizdiği proje yüzyıl başarıyla yönetildi" dedi.

Rusya'nın yüzyıl önce Sovyetler Birliği olarak emperyalizmin diğer yüzü olan komünist sistemle tanklarla, tüfeklerle bu yüzyılda görev aldığını vurgulayan Azizoğlu, "Yine aynı resim, yine aynı sistem, yine aynı aktörler, yine savaşların, kaosların alanı İslam coğrafyası. Havada bu düşman kuvvetler, müttefik olmayan, aralarında ciddi sorunlar olan dünya devletleri uçakları, kanatları birbirine çarpmadan uçuyor, yerde bombalar birleşiyor. Bombalanan toplumlar yine Müslüman toplumlar" ifadelerini kullandı.

Azizoğlu, emperyalist güçlerin amaçlarının İslam coğrafyasını meşgul etmek olduğunun altını çizerek, "Unutmayalım ki, bu coğrafyada Türkler, Kürtler, Araplar, Acemler birlikte yaşamaya mecburuz, mahkumuz. Biz bu coğrafyada paydaşız, ortağız. Aynı dini, aynı kültürü, aynı değerleri paylaşan toplum ve milletleriz. Kaybeden bizler oluyoruz, kazananlar bizim sözde dostlarımız, özde bize düşmanlık besleyen, bizi birbirine düşüren, bizleri savaştıran ve bizlere kaybettiren güçlerdir" diye konuştu.

"İSLAM TOPLUMLARI TÜRKİYE GİBİ GÜÇLÜ MÜSLÜMAN ÜLKELERİN LİDERLİĞİNE KULAK VERİLMELİ"

"Türkiye gibi güçlü Müslüman ülkelerin liderliğine kulak verilmeli ve söyledikleri dinlenmelidir" diyen Azizoğlu, "Bugün kurucusu oldukları ve 40 yıldır ölüm makinesi haline getirdikleri terörizmle Türkiye'de her aileye yaşamsal acılar yaşatıyorlar. Şunu bilmeliyiz ki, kurşunu sıkan, can alan katiller kadar o silahları, mühimmatları onlara verip 'öldür' talimatı ile emperyalist emellerine giden yolda Türkiye'yi 40 yıldır insanlık düşmanı terörizmle meşgul edip alçak planlarına devam eden tüm unsurları ile emperyalist güçler ve toplumlardır" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Iuc Kurucu Başkanı Azizoğlu: 'Terörizm Emperyalizmin En Büyük Güç Odağıdır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement