Ivanka'nın Trump Towers İçin Mücevher Projesi - Son Dakika
Ekonomi

Ivanka'nın Trump Towers İçin Mücevher Projesi

Ivanka\'nın Trump Towers İçin Mücevher Projesi

ABD'li Emlak Kralı Donald Trump'ın Kızı Ivanka, Trump Towers İstanbul'da İş Projesini Hayata Geçirecek.

21.04.2008 01:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trump Towers İstanbul- Şişli projesi için New York’un önde gelen ailelerinden listeler dolusu ön talep aldıklarını belirten emlak kralı Donald Trump’ın kızı Ivanka Trump projeden kendisine de bir daire ayıracak. Ivanka Trump projenin alışveriş merkezinde kendi tasarladığı mücevherleri satacak. Projenin 2010’daki açılışına Donald Trump da gelecek.

MECİDİYEKÖY’de Doğan Ailesi ve Taşyapı İnşaat ile ortak gerçekleştirdiği Trump Towers projesinin New York’taki sadık müşterilerinden çok büyük talep gördüğünü söyleyen emlak kralı Donald Trump’ın kızı Ivanka Trump, "New York’un önde gelen ailelerinden listeler dolusu ön talep aldık. Ben de bu projeden kendime bir daire ayıracağım. Talep o kadar büyük ki bu talebe cevap verebilmek için ortaklarımızla burada yeni bir proje yapmak zorunda kalacağız" dedi. Ivanka Trump ayrıca Trump Towers İstanbul-Şişli’nin alışveriş merkezi bölümünde de kendi tasarladığı mücevherleri satışa sunacak. Mağazanın adı ise Ivanka Trump Collection ismini taşıyacak.

İSTANBUL BİR AYRICALIK: Trump Towes İstanbul-Şişli projesinin önceki gece gerçekleşen tanıtım gecesinde konuşan Ivanka Trump, Avrupa’da ilk projesini İstanbul Şişli’de yükseltecek olan Trump Ailesi’nin 70’e yakın projesi olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: "İstanbul inanılmaz bir şehir. Burada yaşamak da bir ayrıcalık. Bugün ilk kez turist gibi gezme fırsatı bulduğum için bunu daha iyi anladım. Bu şehirde olmak bizim adımıza çok güzel. Boğaz inanılmaz. Çok iyi ortaklarımız olduğu için de oldukça mutluyuz."

İSTANBUL’DA BULUŞACAĞIZ: Kendisi katılamasa da kızı Ivanka Trump tarafından temsil edilen Donald Trump lansman gecesinde misafirlere önceden hazırlanmış bir çekim ile "hoş geldiniz" dedi. "Aranızda olmak isterdim ancak Ivanka orada. Ben de orada olacağım" diyen Donald Trump katılanlarla en kısa zamanda birlikte olma dileklerini gönderdi. Projenin 2010’daki açılışına Donald Trump da gelecek. Taşyapı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı da "Benzer projelerin lansmanını Amerika’da da gerçekleştirmeyi diliyorum" dedi.

YENİ PROJE TEKLİFİ: Trump Towers İstanbul -Şişli projesinin tanıtım gecesine iş ve sanat dünyasından 1000 davetli katıldı. Doğan Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ projeye gelen yoğun talep üzerine Trump Ailesi’nden İstanbul’da yeni bir proje gerçekleştirmek konusunda teklif aldıklarını ve görüşmeleri sürdürdüklerini söyledi.

2010’DA TAMAMLANACAK: İki kule, bir alışveriş merkezinden oluşan ve mimari projesi Brigitte Weber Mimarlık tarafından hazırlanan Trump Towers İstanbul - Şişli’nin inşaatını Taşyapı yürütecek. Tamamlandığında çeşitli büyüklüklerde rezidans, ofis üniteleri ile alışveriş merkezinin bulunacağı İstanbul’daki Trump Towers İstanbul - Şişli’de sinema salonları, dünyaca ünlü güzellik ve fitness merkezleri, dünyanın önde gelen restoran ve kafeteryaları bulunacak. 23 bin metrekarelik alan üzerinde inşası süren projenin 2010 yılında tamamlanarak hizmete girmesi planlanıyor.

Trump Towers İstanbul-Şişli’ye dev tanıtım

DOĞAN Ailesi, Taşyapı, Trump Organization ile Yeşil İnşaat’ın ortak projesi olan Trump Towers İstanbul - Şişli için önceki akşam bir kutlama gerçekleştirildi. Hilton Convention Center’daki kutlamada, Trump Towers İstanbul-Şişli’nin tanıtımı yapıldı. Mecidiyeköy’de biri ofis, diğeri rezidans olarak projelendirilen iki kule ve bir alışveriş merkezinden oluşacak Trump Towers, yaklaşık 23 bin metre karelik alan üzerinde inşa ediliyor. Trump Towers İstanbul-Şişli’nin 2010 yılında tamamlanarak hizmete girmesi planlanıyor. Avrupa’da ilk olarak Türkiye’de yükselecek Trump Towers’ta ayrıca sinema salonları, dünyaca ünlü güzellik ve fitness merkezleri, restoranlar ve kafeler de yer alacak.

1 MİLYAR DOLAR GELİR: Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, kutlama sırasında gazetecilerin soruları üzerine, 2 blok halinde yapılacak, bir kulenin rezidans, bir kulenin de ofis olarak hayata geçirileceği projenin, arsayla beraber 500 milyon dolara mal olmasını beklediklerini, projenin bitiminde 750 milyon dolar ile 1 milyar dolar arasında gelir öngördüklerini, metre kare birim fiyatının da 6 ile 9 bin dolar arasında değişeceğini söyledi. Donald Trump’ı temsilen kutlamaya katılan kızı Ivanka Trump da İstanbul’un iyi bir pazar olduğunu, inşaat sektörü açısından büyük fırsatlar barındırdığını ifade etti. Trump, projenin dışının aynı kalacağını, ancak iç dekorasyonda değişiklikler yapılabileceğini kaydetti.

KİMLER KATILDI: Kutlamaya, İstanbul Valisi Muammer Güler, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Doğan ailesinden Aydın Doğan ve Sema Doğan, Arzuhan Doğan Yalçındağ ve Mehmet Ali Yalçındağ, Vuslat Doğan Sabancı ve Ali Sabancı, Yıldırım Demirören, Aziz Yıldırım, Nihat Özdemir, Tayfun Beyazıt, Serdar Bilgili, Murat Yalçıntaş ve Nedim Esgin’in de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

Hilton’daki tanıtımda Trump Towers New York’un bar ortamı yaratıldı

İSTANBUL’da gerçekleştirilen tanıtım partisi, katılanların ortamı daha iyi tanıyabilmesi için New York’daki Trump Towers’ın 27’nci katındaki bar alanı gibi tasarlandı. Bu yolla New York’daki Trump Towers İstanbul’a taşındı. 1960’lı yılların New York Jazz Club’ı teması ile hazırlanan gecede davetliler The Rat Pack Revue Tribute Show ile Demet Tuncer’in performansları eşliğinde 60’lı yılların New York atmosferinde keyifli bir gece geçirdi.

Dubai’den Honolulu’ya birçok proje yürütüyor

ABD’de hızla büyüyen ve New York’u yenileyen adam olarak anılan emlak kralı Donald Trump’ın Amerika dışına çıkışı ilk kez Dubai projesiyle oldu. Dubai’nin ardından Panama City projesini de gerçekleştiren Trump İstanbul ile Avrupa pazarına ilk kez giriyor. Potansiyel taşımayan birçok ülkede asla yatırım yapmayacağını belirten Trump Türkiye’de ise büyük yatırımlara imza atacağını belirtiyor. Ivanka Trump’ın Hattat ailesiyle görüşüp Bodrum’da bir otel ve rezidans projesi gerçekleştirme planı yapması da ailenin sadece İstanbul’la değil, diğer şehirlerle de ilgilendiğini gösteriyor.

Rakamlarla Trump Towers İstanbul-Şişli

Projenin arsayla beraber 500 milyon dolara mal olması bekleniyor

Projenin bitiminde 750 milyon dolar ile 1 milyar dolar arasında gelir öngörülüyor.

Metre kare birim fiyatı 6 bin dolar ile 9 bin dolar arasında değişiyor.

Proje 23 bin metrekarelik alan üzerinde gerçekleştirilecek.

İki kuleden oluşacak olan Trump Towers İstanbul da ofis alışveriş merkezi ve rezidans alanları yer alacak.

350 bin dolara takı satacak

ERKEN yaşta iş hayatına atılan Ivanka Trump, Dynamic Diamond Corp ile yaptığı ortaklık anlaşması sonucunda kendi markasını pazarlamaya hazırlanıyor. İlk mağazasını Eylül ayında New York’ta açmayı planlayan Trump çocukluğundan bu yana merakı olan mücevher ve aksesuar butiğini İstanbul’a Trump Towers Şişli projesiyle taşıyacak. Dört farklı grup ve toplam 80 parçadan oluşan koleksiyonda ağırlık pırlantalarda. Fiyatların sadece yüzükler için 750 dolardan başlayacağı bu koleksiyonda pırlanta kolyelerde ise fiyat 350 bin dolara kadar çıkacak. Ivanka Trump’ın butiklerinde de beyaz saten ve mercan renkler hakim olacak. Müşterilerin rahatsız edilmeden alışveriş yapabilmeleri için özel odalar tasarlanacak.

Babasının işlerinin yurtdışı sorumlusu

TRUMP Grubu’nun yurtdışı projelerinde aktif rol alan Ivanka Trump babasının şirketinde maaşla çalışıyor. Babasının şirketinde kontrolü ele alan Pensilvanya Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu Ivanka Trump yaklaşık üç milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin 314’üncü adamının varlıklarını yönetmeye aday. Ivanka Trump’ın 2 erkek kardeşi daha bulunuyor. Onlar da aile şirketinde çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Ivanka'nın Trump Towers İçin Mücevher Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement