İyi Geçirilen Yaz Tatili Çocukların Okulda Verimini Artırıyor - Son Dakika
Güncel

İyi Geçirilen Yaz Tatili Çocukların Okulda Verimini Artırıyor

İyi Geçirilen Yaz Tatili Çocukların Okulda Verimini Artırıyor

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu'nun toplumun bilinçlendirmesi amacıyla başlattığı pozitif yaşam buluşmalarının altıncısı yapıldı.

15.06.2017 10:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakırköy Belediyesi tarafından altıncısı gerçekleştirilen pozitif yaşam buluşmalarında bu hafta "Karneye Bakış ve Yaz Tatili" konu edildi.

Modertörlüğünü Uzman Klinik Psikolog Orhan Gümüşel'in yaptığı ve Bakırköy Belediyesi Tarık Akan Konferans Salonu'nda gerçekleşen söyleşinin konuğu Uzman Psikolog Oyun Terapisti Karin Natan oldu.

Karne alan çocukların bir sonraki öğrenim yılına daha verimli başlayabilmeleri için yaz tatilinin önemini vurgulayan Orhan Gümüşel, sağlıklı olmayan bir yaz tatilinin sonunda okula başlayan çocukların ilk yarı bitmeden yorulduğunu ve verimliliklerinin düştüğünü söyledi.

Katılımcıların sorularını yanıtlayan uzmanlar, ailelerin içine girdikleri yarış sonucunda çocuklarına yaşattıkları stresin çocukların yaz tatilinde yeteri kadar dinlenmelerine engel olduğunu vurguladılar. Uzman Psikolog Karin Natan, eskiden ödül ve eğlence anlamına gelen yaz tatili ve karnenin artık çocuklar için sadece kaygı olarak algılandığını söyledi.

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu da yaptığı açıklamada, pozitif yaşam buluşmalarına Bakırköylülerin ilgisinin fazla olduğunu ifade ederek önümüzdeki dönemde de farklı konularda pozitif yaşam buluşmalarını devam ettireceklerini belirtti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İyi Geçirilen Yaz Tatili Çocukların Okulda Verimini Artırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Afganistan'da Şiddetli Yağış ve Sel Felaketi: 33 Ölü, 27 Yaralı
    12:19 Afganistan'da Şiddetli Yağış ve Sel Felaketi: 33 Ölü, 27 Yaralı

    Afganistan'ın bazı bölgelerinde son üç gündür etkili olan şiddetli yağış, kar yağışı ve sel baskınları sonucunda 33 kişi hayatını kaybederken, 27 kişi de yaralandı. Seller nedeniyle 600'den fazla ev hasar gördü, tarım arazileri ve yollar tahrip oldu. Yardım kuruluşları selden etkilenen ailelere yardım sağlamaya devam ediyor.

  • Tekirdağ Çorlu'da Sürücü Rahatsızlanarak Kaza Geçirdi
    12:19 Tekirdağ Çorlu'da Sürücü Rahatsızlanarak Kaza Geçirdi

    Tekirdağ Çorlu'da direksiyon başında rahatsızlanan sürücü, trafik kazası geçirdi. Hastaneye kaldırılan kadının sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Kaza, Alipaşa Mahallesi İsmetpaşa Bulvarı üzerinde meydana geldi. Ali Kayan kavşağı istikametinden Çetin Emeç Bulvarı istikametine seyreden Fatme Yıldız (60) idaresindeki TX 1357 TM plakalı (Bulgaristan) otomobil, sürücüsünün rahatsızlanarak direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu park halindeki bir otomobile çarptı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri sürücü Fatme Yıldız'a ilk müdahaleyi yaptı. Ambulansla Çorlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak yoğun bakıma alınan kadının hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. Kazayla ilgili polis tarafından inceleme başlatıldı.

  • Şırnak'ta Dereye Düşen Araçta 4 Kişi Hayatını Kaybetti
    12:19 Şırnak'ta Dereye Düşen Araçta 4 Kişi Hayatını Kaybetti

    Şırnak'ın Uludere ilçesinde dere yatağına devrilen hafif ticari araçtaki 5 kişiden 4'ü hayatını kaybetti. Kazada hayatını kaybeden 4 kişinin cenazesi toprağa verildi.

  • Körfez Gençlerbirliği Ragbi Takımları Grup Birincisi Oldu
    12:18 Körfez Gençlerbirliği Ragbi Takımları Grup Birincisi Oldu

    Körfez Gençlerbirliği Ragbi Kadın ve Erkek takımları Ankara'da düzenlenen 7'li Ragbi U18 Türkiye Şampiyonası'nda grup maçlarını kazanarak final etaplarına grup birincisi olarak katılmaya hak kazandı. 6 sporcu ise milli takıma davet edildi.

  • Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çocuk Parklarını Yeniliyor
    12:17 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çocuk Parklarını Yeniliyor

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarında çocukların vakit geçirecekleri parklarda tamirat, bakım ve yenileme çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.

  • Denizlispor U15 Gelişim Ligi'nde Play-off'lara Katılmaya Hak Kazandı
    12:17 Denizlispor U15 Gelişim Ligi'nde Play-off'lara Katılmaya Hak Kazandı

    TFF U15 Gelişim Ligi 2. Grup'ta mücadele eden Denizlispor, Nazilli Belediyespor'u 4-1 mağlup ederek 36 puana ulaştı ve play-off'lara katılmaya hak kazandı.

  • Eğrigöl, tabii güzellikleriyle hayran bırakıyor
    12:16 Eğrigöl, tabii güzellikleriyle hayran bırakıyor

    Antalya'nın Gündoğmuş ilçesine bağlı Güzelbağ Yaylasında bulunan Eğrigöl, Torosların zirvelerinde yer alan tabii güzellikleriyle dikkat çekiyor. 2 bin 100 metre rakımda bulunan Eğrigöl, bitki çeşitliliği ve endemik bitkileriyle doğa ve fotoğraf tutkunlarını misafir ediyor. Yolların açılmasıyla bölgeye yoğun talep olduğunu belirten yayla sakinleri, Eğrigöl'ün güzelliğini görmek için herkesin toplandığını ifade etti.


Advertisement